LA FINAL DE LA UEFA YOUTH LEAGUE

El Barça conquista la Champions juvenil davant el Chelsea (0-3)

L'equip blaugrana tomba l'anglès amb dos gols del veneçolà Marqués i un altre d'Abel Ruiz

bara

bara
youth-1

/

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En ple debat sobre l'estat volcànic de La Masia el Barça s'ha proclamat campió de la UEFA Youth League a Nyon. L'equip blaugrana ha tombat aquest dilluns el Chelsea (0-3) en un gran partit que serveix de colofó per a l'excel·lent temporada del juvenil A dirigit per Francisco García Pimienta. 

Mentre l'equip d'Ernesto Valverde es va acomiadar de la Champions en quarts de final amb un lamentable partit a Roma, els juvenils sí que han sabut desplegar el seu millor joc per regnar a Europa

Del 2014 al 2018

Després de doblegar el Manchester City (5-4) en les semifinals, el Barça afrontava amb molta moral el duel decisiu davant un Chelsea que havia eliminat el Porto per penals. El quadro anglès, campió del torneig el 2015 i 2016, era un escull complicadíssim per als blaugranes, que també van guanyar el títol fa quatre anys amb Jordi Vinyals a la banqueta (3-0 contra el Benfica).

Els blaugranes han sortit molt concentrats al Centre Sportif de Colovray, disposats a succeir el Salzburg en el palmarès del torneig. Amb el màxim responsable de l'àrea esportiva (Pep Segura) a les grades, acompanyat pel secretari tècnic Robert Fernández i el responsable de relacions internacionals Guillermo Amor, el juvenil blaugrana ha firmat un triomf incontestable. 

Un clar protagonista

Notícies relacionades

Alejandro Márques, el davanter veneçolà que també ha jugat a l'infantil de l'Espanyol, ha sigut el protagonista del xoc. Ha avançat els blaugranes amb un cop de cap després de la passada d'Abel Ruiz (m. 32) i ha certificat la victòria en l'inici de la segona part (m. 52) a l'aprofitar una indecisió d'un central del Chelsea (m. 60). 

Els 'blues' han intentat reaccionar en el tram final del partit però han topat amb el pal en un bon llançament de falta (m. 60). La defensa catalana ha sabut aguantar amb enteresa i Abel Ruiz ha segellat l'èxit amb un bon xut en el temps afegit.