EL CONFLICTE CATALÀ

Iceta i Pedro Sánchez carreguen contra Bartomeu per utilitzar el futbol "políticament"

El líder del PSC assegura que el president blaugrana va cometre un "gravíssim error" a l'entrar en aquest terreny abans de la final de Copa

rpaniagua41395023 rueda prensa iceta y pedro sanchez foto danny caminal180419103815

rpaniagua41395023 rueda prensa iceta y pedro sanchez foto danny caminal180419103815

2
Es llegeix en minuts

El líder del PSC, Miquel Iceta, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, han criticat aquest dijous les últimes valoracions del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, sobre la final de CopaJosep Maria Bartomeu i el conflicte polític que es viu a Catalunya.

Iceta considera que les paraules del dirigent blaugrana "no van en la direcció de promoure respecte" i ha opinat que "utilitzar políticament un fenomen de masses" com el futbol és "un gravíssim error". Bartomeu va demanar aquest dimecres "respecte" per l'entitat blaugrana, les institucions catalanes i el dret a decidir, just en la setmana de la disputa de la final de la Copa del Rei contra el Sevilla.

La xiulada a l'himne

A més, el president blaugrana no va censurar una possible xiulada de l'afició culer a l'himne d'Espanya: "Quan, de manera majoritària, la nostra afició s'ha expressat xiulant, no ho ha fet per menysprear cap símbol, sinó per protestar per determinades actituds contra el poble de Catalunya en els últims anys".

"Cada uno xiularà por lo que vulgui, però el fet és que s'intenta rebutjar el símbol d'algo a lo que es vol criticar o de lo que es vol separar" (Iceta)

En declaracions a Antena 3, Iceta ha afirmat sobre aquestes paraules de Bartomeu: "Cadascú xiularà pel que vulgui, però el fet és que s'intenta rebutjar el símbol d'una cosa que es vol criticar o de la qual es vol separar".

"Si fos president d'un club de futbol no faria mai aquest tipus de crida i, molt al contrari, demanaria respecte per a totes les opinions, perquè entre els socis del Barça segur que hi ha diversitat d'opinions. Aquesta idea que tots pensem el mateix em preocupa", ha opinat el dirigent.

Promoure el respecte

Iceta ha demanat que hi hagi "esportivitat, respecte i les justes ganes de guanyar i derrotar l'adversari, que és l'altre equip, no una idea, un símbol, un cap d'estat o una bandera", a més de suggerir que "encara que guanyi o perdi el Barça, encara que hi hagi molts o pocs xiulets, la situació judicial serà la mateixa".

"Però em preocupa que un fenomen de masses, que ja per si mateix aixeca passions, pretengui utilitzar-se políticament. És un gravíssim error", ha remarcat el líder dels socialistes catalans. "Tenim l'obligació de promoure el respecte. I les declaracions del president del Barça no van en aquesta direcció", ha conclòs.

El "rebuig absolut" de Sánchez

Notícies relacionades

El secretari general del PSOE, mentrestant, ha mostrat aquest dijous el seu "rebuig absolut" a les declaracions de Bartomeu. Sánchez ha apuntat a Telecinco que "de blaugranes n'hi ha a tot Espanya" i ha demanat al president del Barça que s'abstingui de polititzar l'esport perquè aquesta actitud és "reprotxable".

Sánchez ha lamentat que "des de temps immemorials" un torneig com la Copa del Rei sempre s'acabi polititzant, particularment quan la final la disputen el Barcelona o l'Athletic de Bilbao.