A FALTA DE 7 PUNTS

El Barça fa números per ser campió

Els blaugranes visiten el Celta amb la Lliga encarrilada però es juguen el doblet dissabte a la final de Copa

jdomenech42949436 entrenamiento del barcelona en la ciudad deportiva180415214604

jdomenech42949436 entrenamiento del barcelona en la ciudad deportiva180415214604 / A MIGUEL RUIZ

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un any es va complir ahir de la inacabada ratxa del Barça sense perdre a la Lliga. Un any amb 39 partits (32 victòries i 7 empats) que han col·locat l’equip fent números sobre quan es proclamarà campió. Queden 18 punts en joc (6 jornades) i en té 11 d’avantatge. En necessita set més: els tres primers es ventilen aquest dimarts a Vigo amb la visita al Celta (21 h). 

El Barça s’haurà d’esperar per ser campió de Lliga per més que guanyi en Balaídos. Encara que l’Atlètic punxi en els seus dos partits (davant la Reial Societat i el Betis) perquè matemàticament podria atrapar-lo encara el Madrid. Però la possibilitat del doblet sí que es dirimeix aquesta setmana. Dissabte viatjarà a Madrid per disputar la final de la Copa del Rei (la quarta consecutiva) amb el Sevilla, al qual va acomplexar fa un parell de setmanes amb una reacció els últims minuts per esgarrapar un empat i salvar la ratxa. L’onze sevillà també va caure a la Champions (davant el Bayern) i va empatar amb el Vila-real a casa (2-2).

Set de deu

 El segon títol espanyol ha obtingut importància després del desastre de la Champions per elevar la nota a la temporada blaugrana. Seria el vuitè doblet de la història blaugrana, i el tercer dels últims quatre anys. L’Athletic en té cinc i el Madrid, quatre.

A falta de consol a Europa, on l’equip s’ha mostrat incapaç de superar el llistó dels quarts de final, el Barça ha imposat el seu domini a Espanya. 

La Lliga que acaricia des de fa mesos i té «pressa» per disfrutar, en paraules de Valverde, seria la setena dels últims deu anys. L’última es va escapar tot i el vigorós esprint final de l’onze de Luis Enrique, iniciador de l’actual ratxa d’invencibilitat el 15 d’abril del 2017 amb un triomf sobre la Reial Societat (3-2, gols de Messi (2) i Alcácer). «Ara sembla que no té mèrit ser campió de Lliga», va ironitzar Luis Suárez per denunciar el cert desdeny amb què alguns mitjans analitzen l’imminent triomf barcelonista. Sobretot, després de la inesperada eliminació europea. Suárez ha aportat 28 gols a la ratxa dels 109 anotats. Davant seu, naturalment, hi ha Leo Messi (39). 

Rècord vigent

Aquells set triomfs finals només van servir, amb el temps, perquè el Barça pogués establir ara el rècord absolut que va allargar dissabte i pot continuar si canta les 40 jornades davant el Celta de Juan Carlos Unzué. El grup de Valverde ha afegit un total de 32 jornades invicte. «Queden pocs punts, set en necessitem, per assolir un objectiu que a l’agost ens pensàvem que era impossible», va subratllar Valverde , al comparar la patacada de Roma amb la patida en els dos primers partits de la temporada i les dues doloroses derrotes amb el Madrid a la Supercopa d’Espanya. «L’entorn és depressiu», va denunciar el tècnic sobre el decaigut sentiment culer després de l’eliminació.

Notícies relacionades

No és depressiu, en canvi, Ousmane Dembélé tot i que no està forjant la temporada somiada . Ha patit dues lesions, no ha sigut titular en els partits més importants i dissabte va cometre un imprudent penal que va amenaçar la victòria.

«No me n’aniré del Barcelona aquest estiu després d’una temporada. Vaig firmar per cinc anys. Hi seré molt temps», va assegurar el davanter francès al programa televisiu francès Telefoot. Dembélé admet que li resulta «difícil» adaptar-se al Barça, però va negar que s’hagi abandonat arran dels dos contratemps que l’han tingut parat. «A Barcelona tinc un millor estil de vida que a Dortmund, la veritat és que allà no era tan saludable».