L'ANÀLISI

Les claus tàctiques del Roma-Barça: Una lliçó de Dzeko enterra l'irreal Barça

L'equip blaugrana no va tenir respostes per esquivar l'atrevit i encertat plantejament de Di Francesco

marcosl42871907 soccer football   champions league quarter final second leg 180411002216

marcosl42871907 soccer football champions league quarter final second leg 180411002216 / ALESSANDRO BIANCHI

1
Marcos López

1.- Un ‘9’ que va fer mal a Piqué i Umtiti

Els dos primers gols del Roma pertanyen a Dzeko. El primer porta la seva firma perquè va entendre on podia fer mal, i de veritat, a Piqué Umtiti. Una senzilla passada vertical de De Rossi va trobar l’alt davanter bosnià. A partir d’aquí, una seqüència d’errors va permetre al conjunt de Di Francesco encendre la llum de l’esperança. En el segon gol, repetició de la jugada. Pilota a l’espai, penal de Piqué i el Barça apropant-se a l’abisme. Hi va caure perquè no va saber defensar ni tenir la pilota.

2.- Valverde es va quedar bloquejat

Als 80 minuts de partit Valverde va moure la seva primera peça. Va treure Iniesta i va col·locar André Gomes. La pilota pel múscul. Un retrat de la paràlisi de Valverde. El tècnic havia sortit amb el seu tradicional 4-4-2, però no va governar mai el partit, incapaç de trobar la resposta adequada a l’atrevit plantejament del Roma, amb un 3-5-2. Errors en la passada, pífies en la conducció, viure sota el travesser de Ter Stegen... Amb el 3-0, va posar dos davanters (Dembélé Alcácer). Era massa tard.

3.- Un equip sense defensa ni pilota

El Barça es va defensar pèssimament. Tant, que a la primera part va rebre fins a 10 remats, cosa que no havia passat en la present edició de la Champions. El problema és que el Barça, a més, va renegar de la pilota perquè no va tenir solucions per a la pressió a què el va sotmetre el Roma. Cada pilota llarga era perduda deixant un gran rastre d’impotència. No es va defensar amb la pilota ni tampoc sense. Va acabar sent irreconeixible en el seu dibuix, sense personalitat ni tampoc jerarquia.