El segon màxim golejador blaugrana

L'amic 'Pròpia Porta' del Barça

De Rossi i Manolas, els dos jugadors del Roma, augmenten a cinc els autogols que ha aconseguit el Barça a Europa

marcosl42782549 barcelona   04 04 2018  deportes                         umt180404234442

marcosl42782549 barcelona 04 04 2018 deportes umt180404234442

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

El Barça va fer quatre gols i Messi, el Pitxitxi europeu de l’equip, es va quedar sec. Sembla mentida, però el 10, que en porta sis, no va aconseguir batre Alisson, l’excel·lent porter del Roma, encara que no va aconseguir aturar les pilotes, i va permetre, per exemple, la sorprenent aparició de Piqué. Sorprenent perquè no és gens natural que el central estigui a l’àrea petita italiana quan no s’havia arribat ni a l’hora de partit, premi a la seva voluntat ofensiva. Va ser, en realitat, el primer gol d’un blaugrana.

"Si hi ha aquests gols en pròpia porta és perquè apretamos en la seva àrea" (Piqué)

Els dos anteriors porten el segell de De Rossi i Manolas, augmentant així el tresor que li suposa al Barça el seu segon màxim golejador d’aquesta Champions: Leo suma sis gols; l’amic Pròpia Porta ja arriba als cinc. «Si hi ha aquests gols en pròpia porta és perquè hem pressionat a la seva àrea», va explicar Piqué, exalçant el fet que els dos errors defensius del Roma van arribar forçats per les accions del Barça. En l’1-0, una combinació entre Messi i Iniesta va provocar el caos per a De Rossi. En el 2-0 va aparèixer Umtiti, un altre central del Barça en terra estranya que va incomodar de tal manera Manolas que el conjunt italià va treure de polleguera el seu propi entrenador.

 

Coates, Nikolaou, Mathieu, De Rossi, Manolas... La llista de gols en pròpia porta no para de créixer

Ha deixat fins i tot de ser notícia que els rivals a la Champions es vagin marcant gols. El primer va ser Coates, el central de l’Sporting de Portugal. Va passar a Lisboa. El segon va ser Nikolaou, un altre central, en aquest cas de l’Olympiacos. El tercer va portar la firma d’un vell conegut, l’exblaugrana Mathieu (Sporting de Portugal). Ahir, De Rossi, migcentre, i Manolas, central, es van unir a aquesta llista tan selecta.

El "preludi" del gol

«¿Els dos gols en pròpia porta? Si no t’acostes a la porteria no fas gols així», va admetre Valverde, recordant que el Barça va forçar de tal manera aquestes accions que van acabar convertint-se en el «preludi» del gol. És, com sosté el tècnic blaugrana, la certesa que era un pròleg que «nosaltres podíem fer aquests gols». No es va quedar aquí el Txingurri. «Si ells fan els gols, ¡què hi farem! ¡Els celebrarem igual!».

Els jugadors del Barça celebren el 4-1 de Luis Suárez / JORDI COTRINA

"Si ells meten els gols, ¡què le anem a fer! ¡Els anem a celebrar igual" (Valverde)

Celebrar-los com si fossin seus en una nit en què Messi no va estar inspirat en el remat final, mentre Luis Suárez, que feia un any que no marcava (no ho feia des de la remuntada del 6-1 al París SG), aprofitava un mal refús d’un defensa italià. El golejador, novament, era allà . «Al final, aquests gols també venen per la insistència de ser-hi», va recordar Iniesta, el capità blaugrana, unint-se així a la tesi de Piqué i Valverde, malgrat que l’equip ja va oferir a Sevilla el símptoma que el seu joc ha decaigut, cosa que es va detectar també en el xoc europeu. «Ha sigut un partit difícil i complicat», va afirmar l’entrenador blaugrana, reconeixent que l’equip «no ha tingut continuïtat en el joc i no hi ha hagut, a vegades, pausa, i ens hem precipitat en l’atac».

Valverde, amb un gest de preocupació al Barça-Roma / JORDI COTRINA

"Jo preferia el 3-0 abans que el 4-1" (Valverde) 

Notícies relacionades

Dit això, Valverde ho tenia molt clar («jo preferia el 3-0 abans que el 4-1»), a més de justificar la seva decisió de col·locar Sergi Roberto per davant de Semedo. «Ho he fet altres vegades, però volíem aprofitar el desplegament de tots dos per aquella banda, on hi havia Perotti i Kolarov. No, no em veig en semifinals, en absolut. És un bon resultat, però no ho veig fet encara». Després, va recordar que «tots cometem errors, l’entrenador, el porter, el davanter centre, tots...».

Ni un minut per a Dembélé

Amb els centrals del Barça fent mal a l’àrea d’Alisson (Umtiti va forçar l’error de Manolas en el 2-0, Piqué va marcar el 3-0) els davanters semblaven espessos. El francès, a més, en un clar gest cap a la grada es va agafar l’escut per demostrar el seu compromís amb el club, immers com està en el procés de renovació. Umtiti va parlar al seu país i va exhibir després amb coratge la samarreta com si no es volgués moure del Camp Nou, mentre Dembélé, el segon fitxatge més car de la història del Barcelona, no va sortir ni un minut en l’anada dels quarts de final. Va brillar en la tornada contra el Chelsea i es va quedar amb el xandall de suplent. Mitja feina va ser de PP.