LES REVELACIONS DE L'ASTRE BLAUGRANA

Messi, sobre l'hormona del creixement: "Em punxava una vegada per nit, era una agulla molt petitona"

El golejador blaugrana reflexiona sobre la seva carrera, les crítiques i el futur

rpaniagua42571174 barcelona   18 03 2018  deportes                            180319103228

rpaniagua42571174 barcelona 18 03 2018 deportes 180319103228 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts

No sol ser habitual veure Leo Messi aprofundint en tota mena de temes. L'astre argentí ho ha fet en una àmplia entrevista al programa de televisió La cornisaàmplia entrevista  La cornisa, d'América TV. A continuació, les 10 millors frases del millor jugador del món. 

1) "Una vegada per nit m'anava punxant l'hormona de creixement. Anava canviant de cama. Primer una, després l'altra. No m'impressionava, al principi me la posava la meva mare, el meu pare. Cada nit. Fins que en vaig aprendre i ho vaig anar fent sol. Era una agulla molt petitona, m'hi posava la quantitat que m'havia de punxar. No, no em feia mal, ja era un acte rutinari".

2) "He menjat malament durant molts anys. Als 22, als 23... M'atipava de xocolata, alfajores, gasosa. Tenia de tot a dins, un descontrol bàrbar. Ara menjo bé. Peix, amanida, carn, verdura. De tot però ordenat. De vegades, una mica de vi tampoc em va malament. Vaig notar molt el canvi amb el tema dels vòmits. Es van dir moltes coses. Al final em vaig acomodar i no em va passar més".

3) "La meva germana era més petitona i els meus pares van decidir que havien de tornar a l'Argentina, així que ens vam quedar sols amb el meu pare. Llavors, ell em va preguntar: ¿Què fem?, tu tens la decisió. No, no. Jo em vull quedar perquè estava convençut, veia que la possibilitat era real".

4) "Em van doldre molt les crítiques, es van dir un munt de barbaritats, això provoca bronca".

5) "Jo soc el primer que sé quan jugo bé o malament. ¿Què és jugar bé? No passa per fer gols sinó per estar bé dins del camp, tenir participació, tocar moltes pilotes, decidir bé, no perdre pilotes... A vegades he fet gols, però he tingut partits dolents. Però els gols ho tapen tot".

6) "Abans agafava la pilota i cap a la meva jugada. Avui, intento fer jugar més l'equip i que passi més la pilota per mi i no ser tan definidor o tan egoista, entre cometes".

7) "M'imagino aixecant la Copa del Món. Però no és fàcil. En qualsevol lloc del món estan esperant que l'Argentina sigui campiona. He vist les ganes de la gent que ho sigui, hi ha el desig que se'm doni a mi".

8) "Estar amb els meus fills, amb la meva dona, amb la meva família fa que tota la resta sigui secundària. Amb ells m'ho prenc tot d'una altra manera, hi ha coses més importants que un resultat. Al final, és un joc. Tots volem ser els millors, però el futbol és ple de sorpreses i no sempre guanya el millor. He après a conviure amb això que no sempre es pot guanyar".

Notícies relacionades

9) "Em fa llàstima que avui l'Argentina estigui com està, la realitat del país... De la inseguretat, sobretot això. Que et matin per un rellotge, per una bicicleta, per una moto. De robatoris n'hi ha a tot arreu del món, però no poder sortir a caminar perquè has d'estar pendent que et poden robar o et poden fer alguna cosa dolenta... És una bogeria".

10) "No sé què faré quan em retiri. No ho sé. Tots diuen que és molt difícil i no dubto que serà així. M'agradaria fer tot el que no hagi pogut fer per la professió, però no sé on serà... si aquí a Barcelona o a Rosario... No ho sé".

Temes:

Messi