L'EVOLUCIÓ TÀCTICA DE L'ESTRELLA

Messi: "Ara no soc tan egoista, entre cometes"

El davanter del Barcelona reconeix que prioritza més el joc col·lectiu que l'èxit individual com feia en els seus primers anys

jdomenech42514833 teammates jump on top of barcelona s lionel messi after he s180315163320

jdomenech42514833 teammates jump on top of barcelona s lionel messi after he s180315163320 / Emilio Morenatti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Abans agafava la pilota i feia la meva jugada. O intentava fer la meva jugada". Així era Leo Messi, l'estrella del Barcelona, en els seus primers anys pel Camp Nou, exercint d'extrem dret amb Frank Rijkaard, el tècnic que li va obrir la porta del primer equip. Era quan regatejava sense parar com va demostrar en aquell maradonià gol al Getafe (abril del 2007). Ara, no obstant, Messi ha evolucionat. " Avui intento fer jugar més l'equip i que la pilota passi més per mi i no ser tan definidor o tan egoista, entre cometes", ha confessat el davanter blaugrana en una entrevista que ha concedit al periodista Luis Majul per al programa La Cornisa de América TV.

Notícies relacionades

Es tracta només d'un avanç d'aquesta conversa que van mantenir aquesta setmana, ja que de manera completa es difondrà aquest diumenge. Messi assumeix el gran canvi en la seva manera de jugar. D'extrem dret amb Rijkaard a fals nou amb Guardiola, una posició que va mantenir també amb Tito Vilanova i Tata Martino. Fins i tot Luis Enrique, abans de l'arribada del trident, el feia jugar allà, però després, amb l'aparició de Luis Suárez al centre de l'atac, ell va tornar a la banda dreta, però amb més llibertat de moviments.

"Intento moure més l'equip"

I en aquesta permanent reinvenció tàctica, Messi té ara un altre rol tàctic. Valverde l'ha acostat, una altra vegada, al centre de l'atac, sempre, això sí, arrencant des de la banda dreta. És, com ell mateix ha dit, menys egoista. "Segueixo corrent igual que abans", ha dit després d'arribar al seu gol número 100 a la Champions amb els seus dos gols al Chelsea. "Intento moure més l'equip des d'un altre lloc, corro igual, però d'una manera diferent".