CHAMPIONS, QUARTS DE FINAL

Roma, l'enemic del Barça a la Champions

Juventus-Madrid, Sevilla-Bayern Munic i Liverpool-City completen l'inici de la fase decisiva del torneig

messi rossi

messi rossi

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

El sorteig no li ha anat gens malament al Barça. Li ha tocat el nou Roma. El Roma que està reconstruint Monchi, l'antic i exitós director esportiu del Sevilla. Un equip que feia 10 anys que no es colava entre els vuit millors equips d'Europa. Ho ha aconseguit després d'eliminar el Xakhtar Donetsk ucraïnès. Ara, en canvi, l'espera el Barça. "De l'urna ha sortit un dels equips més forts del món, amb el millor jugador del món", ha declarat Eusebio di Francesco, el tècnic del conjunt italià.

El Barça viatjarà a Roma, i el Madrid també té rival italià: el Juventus. El mateix equip que va derrotar a la final de l'última edició de la Champions a Cardiff (4-1). El Sevilla s'enfrontarà al Bayern Munic, el campió alemany, i a Anglaterra es viurà als quarts de final de la Champions un duel més propi de la Premier: Liverpool-Manchester City.

Notícies relacionades

Di Francesco li podria preguntar a Conte com preparar el duel amb el Barça de Messi. El seu col·lega italià no va tenir respostes per desactivar l'estrella argentina, molt interessada a acabar amb la seva sequera europea perquè només ha guanyat una Champions en els últims set anys. Des de Berlín-2015, el Barça no ha pujat al tron continental. "Hem arribat fins aquí jugant amb coratge i determinació. Ho hem de viure amb entusiasme i consciència", ha afegit.

Di Francesco, un guardiolista

Declarat fan de Guardiola des de la seva brillant època al Sassuolo, Di Francesco s'enfrontarà al Barça, el mirall tàctic que ha anat evolucionant i més, sobretot, en els últims mesos amb l'arribada de Valverde, que ha dotat l'equip blaugrana d'una estabilitat defensiva poc habitual al Camp Nou. El Barça és el millor equip d'Europa perquè només ha encaixat dos gols en vuit partits. I Messi torna a l'estadi Olímpic romà d'on va volar, penjat d'un fil invisible, per firmar un dels gols més bonics de la seva carrera: el 2-0 al United de Cristiano que li va donar la Champions al Barça de Guardiola.