L'insomni de Conte

El tècnic del Chelsea assumeix que li tocarà "patir molt" i reclama als seus jugadors que facin "un partit perfecte" per no repetir al Camp Nou l'error de Londres

marcosl42499189 barcelona   13 03 2018   deportes   el entrenador del chelse180313194209

marcosl42499189 barcelona 13 03 2018 deportes el entrenador del chelse180313194209 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Hi és, però no hi és. Antonio Conte no ha pogut disfrutar gaire de la seva corona de campió de la Premier, capaç a més a més com va ser d’alterar el paisatge tàctic del futbol a les illes. De sobte, tothom va començar a jugar com el Chelsea de Conte, un equip equilibrat amb un 3-5-2 que es va transformar en una moda. Però amb pou feines va durar un any. I aquí va el tècnic italià mirant on el volen de veritat. A Londres ja ha acabat la seva etapa, lluitant amb estrelles, enemistat amb la cúpula, allunyat dels quatre primers llocs que donen accés a la Champions i jugant-se l’última bala al Camp Nou.

Conte diu que dorm bé. Poc, però bé. Però és inevitable que tingui insomni perquè s’acosta al Camp Nou, un estadi d’una enorme càrrega simbòlica. I no només perquè aquell error a Stamford Bridge, «l’únic que vam cometre», li va passar factura. «Ens va costar car». Un error de Christensen que va tenir la desgràcia per a Conte que va caure a la bota d’«un geni», com ell mateix l’ha definit. La pilota va caure als peus d’Iniesta i el Chelsea es va esquinçar, incapaç de detectar la figura silenciosa de Messi.

Willian, Cesc i Courtois, al Camp Nou / JORDI COTRINA

"No és fàcil dormir gaire, especialment abans d'un partit com aquest"

 «No, no és fàcil dormir gaire, especialment abans d’un partit com aquest», va confessar el tècnic italià, que ja sap que no continuarà la temporada que ve al Chelsea. De fet, Conte figura, igual que Luis Enrique o Ancelotti, al càsting d’entrenadors que estudia el París SG per complaure Neymar. «He dormit la quantitat correcta, però aquests partits desperten moltes emocions. Espero que els meus jugadors estiguin entusiasmats i emocionats com jo. Sé que molts d’ells no han jugat mai al Camp Nou. És un estadi fantàstic, gran i ampli».

Aquesta por, per molt que intenti dissimular-ho, recorre el cos de Conte, obsessionat en el fet que els seus jugadors tinguin «el cap fred» per firmar el «partit perfecte» que li permeti eliminar el Barcelona, malgrat l’1-1 que va tenir a l’anada a Stamford Bridge. «Si vols tenir opcions de passar has de jugar el partit perfecte», va insistir. «Hem d’estar preparats per patir», va precisar Conte.

Tan convençut està que li tocarà patir que ordenarà el seu equip amb el mateix pla de l’anada. «Hem de començar el partit amb moltíssima concentració, però quan tinguem la pilota cal fer servir el cap i el cor necessaris per generar oportunitats de gol», va dir l’entrenador del Chelsea, que va recordar que s’han de mantenir «compactes i tancats al darrere» quan el Barça colli.

"Iniesta és un geni del futbol. A mi m'agrada comparar-lo amb Andrea Pirlo" (Conte)

«No serà fàcil. Sabem de les dificultats a què ens enfrontem», va admetre Conte, recordant que el paisatge del partit canvia de manera substancial si Iniesta és titular o no. «Piqué, Busquets, Iniesta... Tots formen part de la història del Barça. Andrés Iniesta és un verdader geni del futbol», va confessar l’entrenador italià, que compara el blaugrana amb «Andrea Pirlo».

«Defensar molt bé»

Notícies relacionades

«Defensar molt bé»Davant els genis, només queda una via. I si ets italià, encara més. «Quan no tens la pilota has de defensar molt bé, cal ser, sobretot, molt compactes», va proclamar Conte, llançant la seva ja tradicional arenga. «S’ha de patir. ¿Què és patir?», es va preguntar ell mateix. «Sabem que al Barça li encanta dominar el partit, acumular possessió i possessió. Patir és estar ben tancats al darrere», va subratllar el tècnic italià, que no va voler avançar si Morata serà titular. «S’ha de tenir molta paciència amb ell, és la seva primera temporada completa».

No ho va dir, però tampoc feia falta. No va ser titular al Madrid, tampoc al Juventus, ni tan sols a la seva tornada al Bernabéu ni ara ho és al Chelsea. El que sí que té clar és que Hazard, el seu Messi particular, no es pot comparar amb Iniesta. «Ell és un 10, Iniesta és un centrecampista que ha guanyat moltes coses a la seva carrera. Penso que Hazard ha de començar a guanyar títols», va explicar Conte, un home amb insomni. L’espera el Barça de Messi.