GEST BLAUGRANA

El Barça convida al Camp Nou l'heroi del tiroteig de Florida

Anthony Borges, de 15 anys, va estar a l'acadèmia de futbol que el Barcelona té a prop de Miami i el 14 de febrer va salvar 20 companys de les bales

anthony-borges-jpeg

anthony-borges-jpeg

2
Es llegeix en minuts

Anthony Borges és un noi de 15 anys que el 14 de febrer va rebre l'impacte de cinc bales a l'esquena i les extremitats quan va ajudar 20 companys a refugiar-se en una aula mentre ell aguantava la porta. Així els va salvar dels trets d'un exalumne que tirotejava indiscriminadament a l'institut de secundària Marjory Soneman Douglas, de Parkland (Florida).

El noi, d'origen veneçolà, és aficionat del Barça i el 2016 es va estar entrenant a la Barça Academy de Lauderhill, a prop de Fort Lauderdale (Florida), una de les sis escoles, segons informa el club, que el conjunt blaugrana té als Estats Units. Anthony rebrà els pròxims dies un regal molt especial: una samarreta firmada pels jugadors del primer equip, en reconeixement a la seva actuació heroica, que va evitar que s'incrementés la xifra de 17 morts a mans de l'antic alumne Nikolas Cruz, de 19 anys.

Andrés Iniesta firma la samarreta per a Anthony / FC BARCELONA

 

Anthony Borges està ingressat a l'hospital i té una motivació extra per recuperar-se aviat. A l'horitzó s'hi dibuixa un viatge a Barcelona per visitar el Camp Nou i conèixer els jugadors blaugranes, tal com el Barça, de manera oficial, ha promès al seu pare, Royer Borges, en una conversa telefònica. El Barça, a més, posarà a disposició de la família els serveis mèdics per col·laborar en la recuperació d'Anthony, amb la intenció que pugui complir la seva gran passió, que no és cap altra que poder jugar a futbol.

Diverses operacions

Borges, per ara, ha sigut sotmès a diverses intervencions quirúrgiques. Els jugadors del Barça han conegut la història d'Anthony, que ha tingut un gran impacte als Estats Units, amb la imatge del xèrif (que il·lustra aquesta informació) agafant-li la mà a l'hospital. Tots els membres de la plantilla han firmat una samarreta que se li ha enviat en reconeixement a la seva valentia.

Messi, en el foment d'estampar la seva firma / FC BARCELONA

Notícies relacionades

El pare, Royer Borges, ha obert un compte en una plataforma de micromecenatge, go.fund.me, per recaptar fons que ajudin a pagar les despeses mèdiques del seu fill. La resposta està sent molt satisfactòria ja que ja s'ha superat el mig milió de dòlars. El Barça, informa el club, ha decidit col·laborar-hi a través de tots els seus canals perquè la iniciativa arribi a milers de persones.  

Les despeses mèdiques

"Les factures dels metges són molt costoses. Necessito una ajuda, que les persones posin diners per poder estar una mica més tranquil", explica el pare d'Anthony des de Florida. "Quan estaven a punt de portar-lo al quiròfan per a una nova cirurgia, va saber la notícia que viatjaria a Barcelona i coneixeria el Camp Nou. Va entrar al quiròfan somrient i es va omplir de felicitat. Ara ja es vol aixecar per venir a Espanya. Era el seu somni".