Griezmann, l'enemic a casa

El 7 de l'Atlètic s'erigeix en la principal amenaça a la Lliga d'un Barça que sembla reservar-li la samarreta i cent milions per al seu fitxatge

jdomenech42318847 soccer football   la liga santander   sevilla vs atletico ma180226195625

jdomenech42318847 soccer football la liga santander sevilla vs atletico ma180226195625 / JON NAZCA

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino / Joan Domènech

Si és possible una revolució a aquestes altures a l’Atlètic, un equip ferm en les seves conviccions i en un estil irrenunciable, s’ha d’apuntar al seu número set. Antoine Griezmann és el dipositari de la fe del club madrileny. El davanter francès és el símbol de la recuperació de l’equip de Simeone.

El Barça no té número set. En va tenir, quan el va lluir encara que amb dificultats i poc, sobretot poc, Arda Turan, i en tindrà. Sembla que està reservat, precisament a Griezmann, l’enemic que es passejarà per la seva futura casa del Camp Nou diumenge que ve. El club blaugrana, a més de la samarreta, té reservats 100 milions (el cost de la clàusula) per pagar el 30 de juny a l’Atlètic la fitxa de l’internacional gal de 26 anys.

EL PARTIT DEFINITIU / Griezmann acudirà al xoc potser definitiu de la Lliga, amb la brillantor dels tres gols anotats a Sevilla. Entre ell i Costa han revitalitzat l’Atlètic, que es va enfonsar després de caure en la fase de grups de la Champions i ser eliminat pel Sevilla a la Copa, postulant-lo com la principal amenaça per al Barça a la Lliga. 

Griezmann ha sobreviscut a totes les arestes que se li han obert en el camí. Va anunciar el maig del 2017 el seu desig d’anar-se’n «per guanyar títols» i apuntava al Manchester United. Es va quedar. Simeone va deixar clar al desembre que si desitjava marxar no hi posaria «problemes». Després va aparèixer el Barça i el jugador blanc-i-vermell va tornar a deixar-se estimar.

Tot allò, unit a la falta d’encert de cara al gol, va generar un profund malestar entre l’afició, que va xiular el jugador. Ho va fer de manera especial en el derbi davant el Madrid al Wanda al ser substituït després defirmar un dels seus pitjors partits. L’última vegada que Griezmann va sentir xiulets va ser contra el València, quan va amansir la pilota en els últims minuts en lloc d’encarar la porteria contrària. Al davanter no se li va acudir cap altra cosa que encarar-se amb el públic.

MOMENT BRILLANT / Tot això és història perquè Griezmann és una de les armes de l’Atlètic per assaltar el Camp Nou i pressionar la classificació. Amb Diego Costa al costat, obrint espais i aixecant barricades, la vida del francès és més productiva. Ho va demostrar davant el Sevilla. «Està en un moment brillant. No va començar la temporada amb el nivell que acostuma a tenir i l’equip ho va sentir, però ara està en un gran moment», va dir Simeone.

Notícies relacionades

Feia més de tres anys que Griezmann no guanyava un triplet; des del 21 de desembre del 2014 davant l’Athletic. Al Sánchez Pizjuán va tornar a deixar el seu segell, la seva jerarquia i el punt de qualitat que el separava dels grans. Davant el Sevilla, Griezmann es va acostar una mica més a Messi o Cristiano. Amb ells va compartir el podi de la Pilota d’Or el 2016. Del tercer lloc va caure al divuitè en un any.

Suma 16 gols (11 a la Lliga), i 10 assistències. Té la mirada posada al Camp Nou, un lloc on està obligat a doctorar-se. Però intenta treure’s pressió. «Intentarem guanyar tots els partits i ja es veurà. Això és amb el que somiem», diu amb la boca petita.