L'obsessió de Tebas amb el Barça

El club blaugrana rebutja la nova intervenció del president de la LFP al denunciar la celebració de Piqué

jdomenech41928457 cornella el prat  04 02 2018   deportes       piqu  hace cal180206200129

jdomenech41928457 cornella el prat 04 02 2018 deportes piqu hace cal180206200129 / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Javier Tebas, el president de LaLiga de Futbol Professional, va anunciar que informaria el Comitè de Competició de la celebració de Gerard Piqué en el passat derbi perquè l’òrgan sancionador considerés si el defensa blaugrana havia de ser castigat. Els gestos del jugador reclamant silenci a la grada de Cornellà, que no consten en l’acta arbitral ni tampoc consta que l’Espanyol protestés per ells, són denunciats d’ofici pel màxim responsable de la patronal, en un nou gest de l’atenció que presta Tebas al club blaugrana.

«La denúncia a Piqué no té ni cap ni peus, no se sosté per cap costat des del punt de vista jurídic», va exposar un portaveu del Barça, subratllant el suport que prestarà el club al futbolista en aquest nou front. Competició li va obrir un expedient la setmana passada per parlar de l’«Espanyol de Cornellà».

SANCIÓ SENSE EFECTE

La possible suspensió de Piqué no tindria cap efecte real: el jugador està convalescent de la lesió al genoll dret que li va causar Gerard Moreno instants després que el blaugrana marqués l’1-1 i celebrés el gol posant-se l’índex a la boca fent callar l’afició blanc-i-blava.

L’elongació del lligament lateral extern del genoll dret, producte de l’entrada de Moreno, li impedirà disputar els dos pròxims partits: a València en la semifinal de Copa d’aquest dijous i davant el Getafe diumenge a la Lliga.

«Si el gest és sancionable ho decidirà el Comitè, però el reglament deixa possibilitats que certes formes de celebrar gols es puguin considerar una provocació», va explicar Tebas. No era la primera vegada que reprovava una celebració barcelonista. Al dirigent no se li recorden crítiques a altres equips. Sí al Barça.

ALTRES CELEBRACIONS

Va succeir en l’última Lliga. El 22 d’octubre del 2016. Tebas va recriminar als blaugranes la celebració del gol de Messi en la victòria a Mestalla en l’últim minut (2-3). Sobre la pinya del grup hi van caure objectes, entre ells una ampolla, i van impactar en Suárez.

Suárez es queixa després d'haver rebut l'impacte d'un objecte a Mestalla / MIGUEL LORENZO

 El més greu és el cop d’ampolla, però alguns jugadors van tenir una conducta que no ens agrada», va explicar dos dies després, quan les imatges van revelar que Messi, Busquets i Neymar van increpar la grada després de l’impacte sofert per Suárez. Tebas va lamentar aquell dia que l’àrbitre Undiano Mallenco no registrés els fets a l’acta. Tampoc ho va fer Gil Manzano diumenge a Cornellà.

En realitat, a Tebas no li agraden els gols del Barça. Ja va confessar al seu dia les seves simpaties per un altre club. El màxim rival dels blaugranes. No era res de nou, només va ser una confessió pública.

«SOC DEL MADRID»

«Soc del Madrid, si no ho digués seria un hipòcrita», va confessar al diari As el novembre del 2015. «Puc dir que els meus quatre fills són del Reial Madrid i sembla obvi que el seu pare també. Però en l’àmbit de la decisió mai m’afecta la passió», va dir abans del clàssic en què el Barça va aixafar el Madrid (0-4). En el següent disputat al Bernabéu, el de la passada Lliga, Messi (2-3) va tornar a destrossar el madridisme en l’últim minut. «Com a madridista sents pena», va reconèixer després del decisiu gol de l’astre.

Aquell dia, Tebas entenia que Piqué «era més simpàtic i tenia més picardia» a Twitter que Sergio Ramos. Dilluns va criticar les expressions del central blaugrana després del derbi quan va repetir les seves al·lusions a l’«Espanyol de Cornellà» i incidia en el fet que el club «està cada vegada més desarrelat de Barcelona» recordant que «té un propietari xinès i els seus consellers són xinesos».

Messi celebra el seu gol en l'última visita al Bernabéu / SERGIO PÉREZ (REUTERS)

De desafortunat a molt desafortunat

Piqué es va justificar dient que reaccionava «amb sarcasme» als insults que prèviament havia rebut en cada visita al RCDE Stadium. En els duels més recents, Tebas ja no va observar tanta simpatia ni picardia en el central. «Piqué va estar molt desafortunat. L’altre dia [la setmana passada, després del duel coper] vaig dir desafortunat, ara és molt desafortunat».

El Barça té assumit que Tebas l’ajudarà poc o gens tot i ser el president de LaLiga. L’1 d’octubre no va trobar el seu recolzament per ajornar el duel amb el Las Palmas per la repressió policial a la ciutat a causa del referèndum. El dirigent, també conegut per les seves tendències ultradretanes, és partidari de l’exclusió del Barça si Catalunya s’independitza.

Tebas i Bartomeu, en una trobada a la LFP el 2015 / LLUÍS GENÉ (aFp)

Notícies relacionades

A l’agost va avançar que no acceptaria els 222 milions del PSG per pagar la clàusula de Neymar per entendre que el club s’aprofitava del reglament espanyol «infringint normes de la UEFA com el fair play financer». Hores més tard, el Barça va cobrar el taló.

«Ens agradaria que ens representés algú [a la LFP] amb altres paràmetres de comportament», va explicar un representant del Barça. «La ideologia pesa massa», va abundar el portaveu blaugrana sobre Tebas, a qui coneixen des del 2005. Aleshores, sent assessor jurídic de l’Alabès, i vicepresident de la LFP, va denunciar l’alineació indeguda de Messi en un Barça-Saragossa. Entenia que el club blaugrana havia comès un «frau de llei» al tramitar la fitxa com a juvenil de l’argentí i no com a professional. Messi ja havia debutat la campanya anterior amb el primer equip.