L'ÈXODE DE LES PROMESES

La diàspora de La Masia

La marxa de Sergio Gómez al Dortmund agreuja la fuga de talents del planter blaugrana

zentauroepp41841611 combo sergio gomez eric garcia jordi mboula180129194219

zentauroepp41841611 combo sergio gomez eric garcia jordi mboula180129194219

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Presumir d’un planter prolífic i sensacional queda sempre molt bé davant l’aficionat culer, però els fets confirmen que alguna cosa s’està fent malament quan les joies de la Masia s’escampen per les principals Lligues europees. L’estiu passat es van escapar Jordi Mboula (Mònaco) i Eric García (Manchester City) i ara és el torn de Sergio Gómez, l’exquisit interior esquerre de 17 anys que jugarà al Borussia de Dortmund a canvi tres milions d’euros. La seva clàusula de rescissió.

La notícia la va destapar aquest diari abans del Barça-Alabès. La Pilota de Plata del Mundial sub-17, celebrat a l’octubre a l’Índia, se’n va a la Bundesliga. Va marcar els dos gols de la Rojita en la final perduda davant Anglaterra (5-2) a Calcuta i va meravellar tothom amb el seu talent i definició.

Oblidat en el filial

Només Phil Foden, la perla del City, el va privar de la Pilota d’Or del torneig. Ara, el segon millor juvenil del planeta, que també va passar pel Trajana, el Badalona i l’Espanyol, jugarà a Alemanya després d’haver patit un oblit total al Barça B. Gómez, que acabava contracte el 2019, només ha jugat 21 minuts a l’equip de Gerard López, mentre que Foden, per exemple, n’acumula 202 al City de Guardiola. Allà també ha tingut la seva oportunitat Eric García, que va marxar a Anglaterra per 1,7 milions. Ha debutat amb el Pep i és el capità del filial.

"És la política del club, poc es pot fer. No le pagarem un milió d'euros a cada cadet o juvenil que interessi a un gran d'Europa. No es pot fer nada" 

Mentre el Barça B prioritza la salvació i aposta per fitxatges de dubtosa qualitat, Sergio Gómez firmarà a Alemanya fins al 2022. Millorarà la seva fitxa i  formarà part de la primera plantilla aquest mateix any. L’Arsenal també el volia, com ja va fer en altres èpoques amb Cesc o Bellerín.

Notícies relacionades

Sergi Roberto, de 25 anys, ha sigut l’últim jugador del planter a consolidar-se en un Barça en què és difícil obrir-se camí amb tantes figures i fitxatges milionaris. Els joves ho saben i fugen. Abel Ruiz, Juan Miranda i Mate són altres joies pendents de renovar que tenen la mateixa clàusula de Sergio, mentre Oriol Busquets acaba contracte al juny i ja pot negociar amb altres clubs. 

A la cúpula no veuen una solució fàcil. Afirmen que les clàusules han de ser proporcionals als salaris. «És la política del club. No pagarem un milió d’euros a cada cadet o juvenil que interessi a un gran d’Europa. No s’hi pot fer gaire cosa», comenten fonts del Barça consultades per aquest diari. Potser seria convenient diferenciar casos. Sergio Gómez no és un juvenil qualsevol. És el segon millor del món.

Temes:

Fitxatges Futbol