LES REACCIONS

Valverde: "Umtiti m'ha dit que la mà és involuntària"

El tècnic blaugrana al·ludeix al gol no concedit a Messi a Mestalla al valorar la polèmica arbitral

rpaniagua41829634 barcelona    28 01 2018   deportes                 valverde 180128233720

rpaniagua41829634 barcelona 28 01 2018 deportes valverde 180128233720 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

El Barça va patir per emportar-se la victòria davant un Alabès lluitador i combatiu que va posar contra les cordes l’equip blaugrana. No va faltar gaire per a la segona ensopegada al Camp Nou després de l’empat del Celta, però l’excel·lent actitud de l’equip a la segona part va permetre segellar el triomf. Ernesto Valverde va provar amb un onze diferent, ajuntant totes les seves estrelles, però les rotacions als laterals no van acabar de funcionar. El coratge de la segona meitat i els canvis van salvar el líder.

    

«Ha sigut un partit complicat que se’ns ha posat del revés, l’Alabès ha fet un gran partit. El futbol és com és, s’han encoratjat, estaven confiats en el que feien. Amb el 0-1 han tingut alguna arribada de perill, no hi ha res escrit sobre el que passarà. La història i la grandesa del futbol és que mai saps el que passarà», va reflexionar Valverde, que suma 21 jornades seguides sense perdre a la Lliga, cosa que només va aconseguir Pep Guardiola.

EMPÈNYER I PERSEVERAR

El preparador va destacar la lluita dels seus homes. «Hem hagut de lluitar molt, vam saber empènyer i perseverar per capgirar-ho. Li dono molta importància a aquest partit. El públic ens ha ajudat molt també, aquestes remuntades enganxen la gent. La Lliga és llarga i té dificultats. Hem superat un escull important», va afegir Valverde, que va valorar l’estrena de Coutinho al Camp Nou. «Els jugadors no són màquines que entren en un engranatge nou i comencen a funcionar. L’he vist bé, ha fet un pas més».

    

L’acció d’Umtiti al tram final del duel també va ser comentada pel tècnic. «Umtiti m’ha dit que és involuntària. Jo ho veig amb la samarreta del meu equip posada i dic també que és involuntària. Excepte tallar-li la mà no podem fer res més. Hi ha vegades que la pilota entra i no t’ho donen i altres que passen aquestes coses». Iglesias Villanueva, l’àrbitre que va mirar a una altra banda en un gol no concedit a Messi a Mestalla, va decidir no xiular penal en aquella jugada final del central francès.

    

Andrés Iniesta, el millor blaugrana sobre la gespa, va reconèixer la dificultat del partit. «El futbol no són matemàtiques, els rivals estan molt preparats i si no estàs fi, costa. Però ho hem intentat sempre. No és fàcil remuntar». Luis Suárez, mentrestant, va donar un toc d’atenció per la primera meitat. «Si no entres al 120% concentrat no guanyes. A vegades et juga una mala passada mirar la classificació i jugues relaxat. Aquest ha sigut el gran error, a la segona part hem entès el que ens hi jugàvem i ens hem endut la victòria», va comentar el punta uruguaià.

ABELARDO, DOLGUT

L’Alabès va tenir molt mèrit en les dificultats blaugranes per emportar-se finalment el partit. Abelardo es va mostrar decebut per la derrota, però orgullós dels seus jugadors. «Ells tenen una qualitat individual increïble, ha sigut una pena, l’equip ha fet un esforç extraordinari. Ens hem merescut alguna cosa més que una derrota», va dir el Pitu, que va comentar també l’actuació d’Iglesias Villanueva: «Els àrbitres són humans, es poden equivocar, però no tenim sort. M’han dit que és un clar penal el d’Umtiti».

Notícies relacionades

    

L’exjugador blaugrana va destacar la «solidaritat i l’esforç» dels seus homes en un duel en què només es van enfonsar al tram final. «El pla era el mateix a la segona que a la primera. El pla A, però ells són molt bons. Aguantar 90 minuts al Barça no és fàcil. Per guanyar aquí s’ha de tenir el 100% d’efectivitat i que ells no tinguin un bon dia», va remarcar el tècnic asturià. El vestidor vitorià, especialment el central Laguardia, va criticar l’àrbitre i va carregar contra Suárez al considerar que hauria d’haver sigut expulsat per una agressió a Duarte.