EL FITXATGE MÉS CAR

Ganes de Coutinho

L'estrella brasilera ultima la seva posada a punt per poder debutar dijous amb el Barça davant l'Espanyol a la Copa

marcosl41693168 graf3712  sant joan desp   barcelona   20 01 2018   el centr180123191959

marcosl41693168 graf3712 sant joan desp barcelona 20 01 2018 el centr180123191959 / Quique Garcia

3
Es llegeix en minuts
Marcos López / Raúl Paniagua

El Barça té ganes de Coutinho. Ganes i necessitat, al mateix temps, de comptar amb el talent del brasiler, de 25 anys. De ganes de trepitjar el Camp Nou també en té ell, perquè, a més, fa gairebé un mes que no juga a futbol per una «lesió evolutiva al recte anterior de la cuixa dreta» amb què es va presentar d’Anfield. Els metges blaugranes van anunciar que hauria d’estar 20 dies de baixa (ja n’ha fet 17) i ara toca a Valverde decidir avui si l’inclou en la llista de convocats. El tècnic tindrà l’última paraula sobre si el fitxatge més car de la història del Barça (160 milions d’euros, incloent-hi variables) debuta demà davant l’Espanyol (1-0 en l’anada per als blanc-i-blaus), encara que siguin només alguns minuts, o ho ajorna fins diumenge davant l’Alabès a la Lliga.

Coutinho, que no es vesteix de futbolista des del 30 de desembre passat, quan el Liverpool va guanyar el Leicester (2-1) a Anfield, ja ha complert totes les fases de recuperació de la seva lleu lesió muscular. Lleu, però inoportuna perquè ha endarrerit la seva anhelada estrena com a blaugrana.

De la sorra al grup

Després de la seva multitudinària presentació al Camp Nou, el brasiler va començar a treballar en solitari. Primer, al gimnàs de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, després trepitjant el fossat de sorra on s’enforteixen els músculs i, finalment, unint-se al grup. Ja ha fet dos entrenaments amb la resta dels seus companys, que el van rebre a finals de la setmana passada amb ovacions i somriures, tutelat com ha estat sempre per Luis Suárez, l’home que li ha obert la porta del vestidor. Aquesta amistat forjada a Liverpool (hi van coincidir un any i mig) a Coutinho li ha anat de meravella .

«Soc feliç d’haver pogut completar el meu entrenament amb l’equip», va escriure el nou jugador blaugrana a les seves xarxes socials, alleujat per no haver notat cap problema físic. «He treballat fort», va assegurar. Tant, que es veu amb energia per estar, almenys, a la banqueta davant l’Espanyol. Depèn, és clar, de Valverde, un tècnic prudent amb els jugadors que acaben de sortir de lesions, sobretot de caràcter muscular. Encara que la de Coutinho no hagi sigut greu.

El 'cas Dembélé'

Tot i això, l’experiència de Dembélé, el segon fitxatge més car de la història (145 milions), fa extremar encara més les precaucions al tècnic. El francès, que va estar gairebé quatre mesos de baixa, va tornar a jugar. Només quatre partits i cap de complet. Va patir un altre problema muscular a la mateixa cama (l’esquerra), que el farà estar un altre mes a la infermeria. És per això que va amb molt de compte Valverde, que almenys recuperarà Iniesta per al derbi coper després de no jugar ni un sol minut davant la Reial Societat, l’Espanyol i el Betis. Coutinho, mentrestant, confia a poder abandonar la llotja del Camp Nou i baixar a la banqueta.

En els seus quatre últims mesos amb el Liverpool, i malgrat que es va trencar el seu fitxatge pel Barça a l’estiu, va oferir un rendiment extraordinari. Va jugar 17 partits, va fer 12 gols i va repartir 8 assistències, firmant el seu comiat d’Anfield amb un imponent gol al Swansea des de fora de l’àrea. Un xut enverinat i potent, que podria ser un anunci del seu catàleg per al Camp Nou.

El xut llunyà

Notícies relacionades

Al Barça de Valverde aquest recurs de Coutinho (va marcar 4 dels 12 gols en xuts llunyans i dos d’ells de falta directa) li vindrà de meravella. A l’Espanyol coneixen bé aquesta faceta. L’astre ja va deixar espurnes del seu talent en els 16 partits que va jugar la temporada 2011-12.  Coutinho va marcar cinc gols amb els periquitos, algun de meravellosa factura, com una falta per sota de la barrera davant el Màlaga. 

Seria un gest del destí debutar contra l’Espanyol. «Coutinho és un jugador meravellós. És molt bo, si no pot jugar contra nosaltres, millor. Un d’important del Barça menys», va admetre Baptistao, l’amic de Neymar, que no va arribar a enfrontar-se amb Coutinho al Vila-real-Liverpool de l’Europa League del 2016 perquè estava lesionat.