SEGONS 'EL MUNDO'

El Barça va pagar 200 milions pel fitxatge de Neymar

L'entorn del jugador revela que el club va pagar 71 milions en concepte de salari i 134 milions de traspàs i contractes ficticis

neymar

neymar / Agustin CATALAN

1
Es llegeix en minuts

El fitxatge de Neymar li va costar al Barça més de 200 milions d'euros bruts, segons revela el diari El Mundo, que cita fonts de l'entorn del jugador brasiler i que ha tingut accés a la documentació entregada pels Neymar a la justícia. Una xifra, la de 200 milions, que gairebé triplica la declarada per Sandro Rosell en el moment de la firma (53 milions) i que dobla de llarg els 86 milions que finalment va admetre el club que ara presideix Josep Maria Bartomeu, en aquella època vicepresident de l'entitat.

Notícies relacionades

Segons la documentació entregada per la mà dreta del pare del futbolista, Eduardo Musa, a les autoritats brasileres, i que aquestes han remès a l'Audiència Nacional, els 200 milions comprenien 71 milions bruts en cinc anys en concepte de sou del jugador i 134 milions en concepte de contractes ficticis que es van subscriure per tancar l'operació. Així consta en el document titulat Contractació Neymar Jr, elaborat pel pare del futbolista i els seus assessors.

L'acord contempla dos grans blocs: el "cost salarial" i "altres acords". El primer estableix que el "contracte laboral" de cinc anys pujaria a 35.509.250 euros nets, una xifra que s'eleva al doble abans del pagament d'impostos. Al segon bloc, el d'"altres acords", s'hi engloben altres pactes per tancar l'operació, incloent-hi la rescissió del contracte amb el Santos, que el pare de Neymar xifrava en 40 milions d'euros nets que havien de ser abonats pel Barça. Aquest segon apartat inclou a més tota una sèrie de contractes ficticis que van disparar el preu de l'operació.