Anar al contingut

JUSTÍCIA EN DIFERIT

Oleguer serà jutjat 14 anys després pel 'cas Bemba'

L'exjugador del Barça s'enfronta a una possible pena de dos anys de presó

Oleguer serà jutjat 14 anys després pel 'cas Bemba'

JULIO CARBO

L'exjugador del Barça Oleguer Presas serà jutjat 14 anys després dels fets que van passar a Sabadell en l'anomenat cas Bemba, el polèmic desallotjament d'un bar musical que es va acabar amb un enfrontament d'un cos antiavalots de la ciutat vallesana amb joves de l'esquerra alternativa. El judici comença aquest dijous, i arriba més de 14 anys després dels fets, que van tenir lloc el 27 de setembre del 2003.

Aquella nit, 11 joves --entre ells Oleguer Presas-- van ser detinguts. Vuit d'ells acusats d'atemptat contra les autoritats, i tres per lesions. S'enfronten a penes d'entre un any i mig i dos anys de presó. Lluïsa Domingo, una dels advocats de la defensa, ha exigit l'absolució de tots els acusats al considerar que els fets han prescrit. "Al llarg del procés hi ha hagut interrupcions més llargues del que preveu la legislació", ha assegurat la lletrada.

El setembre del 2003, el popular bar Bemba celebrava la festa de clausura. Alguns veïns van alertar la policia local de soroll excessiu al carrer. L'alcalde de l'època, Manuel Bustos --molt criticat pels joves membres d'esquerres--, va decidir enviar al lloc la brigada d'intervenció ràpida, constituïda recentment, en lloc d'una patrulla policial corrent. L'altercat subsegüent va comportar el llançament de boles de goma i bales de sal, segons alguns testimonis.

0 Comentaris
cargando