LES REACCIONS

Valverde: "No pots dir estic bé i aquí em quedo"

El tècnic blaugrana afirma a Anoeta que l'èxit del Barça radica en el fet que mai abaixen la guàrdia

FC Barcelona’s head manager Ernesto Valverde protects himself from the rain during the Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Sociedad, at Anoeta stadium, in San Sebastian, northern Spain, Sunday, Jan.14, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos)

FC Barcelona’s head manager Ernesto Valverde protects himself from the rain during the Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Sociedad, at Anoeta stadium, in San Sebastian, northern Spain, Sunday, Jan.14, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos) / Alvaro Barrientos (AP)

2
Es llegeix en minuts

El Barça ha de seguir lluitant per cada partit com si fossin els últims tres punts que necessita per guanyar la Lliga. Així ho veu Ernesto Valverde, el tècnic blaugrana, que considera que si el seu equip s’aclimata i creu que ja està tot fet llavors «s’abaixa la guàrdia» i comencen els problemes.

    

La filosofia del tècnic blaugrana, resumida ahir a la nit després de la victòria a Anoeta, té un clar significat: «No pots dir estic bé i aquí em quedo. Mai et pots quedar com estàs. Sempre has de pensar a anar a més». I possiblement aquest discurs que va exposar al ser entrevistat després del triomf a Sant Sebastià és el que bé hauria pogut utilitzar per mentalitzar els seus jugadors en el descans, abans de la reacció, molt abans de la remuntada i d’una magnífica segona part. «Però també ha sigut important –va matisar Valverde– el fet de poder-nos-en anar al descans amb 2-1. A nosaltres ens ha fet la sensació que hi estàvem a prop. Ells, en canvi, han acusat després l’empat perquè es van adonar que nosaltres ja anàvem per la victòria». I el triomf va arribar.

LA LLIGA NO ESTÀ GUANYADA

Per aquestes raons, Valverde no vol ni sentir parlar que la Lliga està guanyada. «És veritat que hi ha distància amb els rivals i que hem fet molts punts en aquesta primera volta, amb només tres empats. Estem molt contents d’aquests números sobretot perquè l’equip es va refer d’un inici difícil». I aquest inici complicat es va deure a la sortida de Neymar, a la derrota a la Supercopa d’Espanya, a la lesió de Dembélé i fins i tot al fet d’haver de jugar a porta tancada, sense públic, l’1 d’octubre.

    

«Hem anat pas a pas perquè en ocasions, als vestidors, es cola el catastrofisme amb una derrota. Per a nosaltres aïllar-nos del soroll i mantenir-nos units ha sigut fonamental per superar les dificultats de l’inici. I perquè l’única projecció de punts que fem és la dels tres que podem aconseguir la jornada següent». Per això, ahir a la nit, Valverde no va voler ni tan sols donar la Lliga perduda per al Madrid, malgrat els 19 punts que separen els blancs dels blaugranes. «Si jo fos un contrari del Barça no donaria la Lliga per perduda. El Madrid pot veure que hi ha altres rivals que estan més a prop nostre, malgrat que la distància és im­portant».

L’OPINIÓ DE JORDI ALBA

En termes similars també es va expressar Jordi Alba. «Sabem a què juguem i intentem fer-ho amb les idees molt clares. Sabem que la Lliga encara no està a la butxaca. Queda molt, però estem bé i amb bones sensacions», va recalcar el defensa blaugrana, feliç per la victòria.

Notícies relacionades

    

«Nosaltres no pensem en els rivals sinó en nosaltres mateixos. Preparem molt bé els partits, com si cada un d’ells fos una final. Aquí a Anoeta l’equip ha fet molt bé les coses», va assegurar també Guillermo Amor a la llotja d’Anoeta com a portaveu oficial del Barça.