LA PITJOR RATXA

Valverde tem la maledicció del Barça a Anoeta

L'onze blaugrana no guanya al camp de la Reial Societat, a la Lliga, des del 2007

jdomenech41587939 graf1379  sant joan despi  barcelona   13 01 2018   el entre180113204021

jdomenech41587939 graf1379 sant joan despi barcelona 13 01 2018 el entre180113204021 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Cap entrenador del Barça dels últims deu anys ha guanyat a Anoeta. En la llista s’hi inclouen dos dels més llorejats i exitosos: Pep Guardiola, autor de l’únic sextet mundial de títols (2009) i Luis Enrique, firmant del segon triplet (2015) del Barça, que cap altre club té. Des de Rijkaard (5 de maig del 2007, 0-2) que l’equip blaugrana no derrota la Reial Societat al seu estadi, encara que ho hagi aconseguit a la Copa.

«Les estadístiques del Barça a Anoeta, i sobretot al mes de gener, no són les millors», va recordar Valverde, exposant la seva por de ser una altra víctima engolida per l’estadi donostiarra. «Hi ha camps que van més malament que altres. No sé si és perquè la gespa és ràpida, la pilota corre moltíssim, surt molt fora de banda... estic buscant una explicació per dir alguna cosa», desgranava l’entrenador del Barça, després d’haver apuntat, en primer lloc, un factor humà: Eusebio Sacristán, que, com Juan Carlos Unzué, «coneix el nostre equip i sap el que ens fa mal». Encara que l’onze blanc-i-blau hagi patit una baixada al llarg de les últimes setmanes.

"Hi ha camps que van més malament que altres. No sé si és perquè la gespa és ràpida, la pilota corre moltíssim, surt molt fora de banda... estic buscant una explicació per dir alguna cosa". La reflexió de Valverde

La plantilla del Barça, amb Mina, en l'entrenament d'aquest dissabte / ALEJANDRO GARCÍA (Efe)

Ensopegades sonades

La Reial li va estroncar al Barça de Guardiola (2011) una ratxa de 31 partits sense perdre a la Lliga (del setembre a l’abril). A Tito Vilanova (2013) li va endossar la primera derrota a l’estrenar la segona volta, després d’un expedient impecable (rècord vigent de 18 victòries i un empat). A Luis Enrique li va amargar el començament del 2015, cosa que li va costat el càrrec a Andoni Zubizarreta, el director esportiu, tot i que en el seu comiat hi va tenir més a veure una reacció cuita al despatx de Josep Maria Bartomeu, el president.

Notícies relacionades

El Barça viatja aquesta vegada a Sant Sebastià amb una trajectòria de 28 partits sense perdre (22 victòries i 6 empats). Valverde ha igualat la ratxa més llarga de Guardiola. «Ens toca el camp més difícil pels antecedents», va reflexionar en veu alta el tècnic, «però tot això és el passat, i ara toca escriure el futur», va afegir, animant-se a si mateix al pensar en la fortalesa que ha exhibit l’equip des de l’agost.

La millor plantilla del món

Valverde té la millor plantilla del món, un axioma que no depèn de les eventualitats del mercat ni del vestidor que dirigeix ni del moment esportiu. «La millor plantilla és la que tinc en cada moment; la que tenia a l’Athletic era la millor del món i la que tinc ara és la millor del món», va proclamar. En això no hi té res a veure que hi siguin Coutinho i Yerry Mina i que ja no hi sigui Arda Turan, a qui va agrair el comportament en l’àmbit intern. A si mateix es va retreure no haver-li donat oportunitats, sense voler criticar el futbolista, que torna a Turquia, pel seu desinterès professional.

Yerry Mina comença el seu primer entrenament amb Messi i Suárez. / ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

Llista amb tres descarts previsibles

La llista de convocats per al partit d'Anoeta <strong>no va incloure</strong> els flamants reforços: ni <strong>Philippe Coutinho, </strong>lesionat com Umtiti i Alcácer, ni <strong>Yerry Mina</strong>. Tampoc hi va haver sorpreses. Valverde <strong>va descartar</strong> els tres jugadors amb els quals no compta i que estan gestionant el seu futur. <strong>Rafinha </strong>negocia amb l'Inter de Milà, <strong>Gerard Deulofeu </strong>està en tractes amb el Nàpols i <strong>Aleix Vidal</strong> podria tornar a Sevilla. Els convocats són: