LES REACCIONS

Valverde: "Volíem seguir guanyant després de l'aturada"

L'entrenador del Barça recorda que el rival no perdia fora des del setembre

zentauroepp41510017 barcelona   07 01 2018   sergi roberto y ivi disputando el b180107193543

zentauroepp41510017 barcelona 07 01 2018 sergi roberto y ivi disputando el b180107193543 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Ernesto Valverde no les tenia totes amb la visita del Llevant. Primer perquè el conjunt valencià no perdia lluny del seu estadi des del mes de setembre i, segon, perquè el retrobament amb la Lliga arribava després de l’aturada nadalenca, unes festes que van interrompre l’excel·lent ritme de creuer evidenciat al Santiago Bernabéu. Per això el tècnic blaugrana va donar valor al triomf. «Hem sortit molt mentalitzats perquè volíem seguir en el camí de victòries i davant un rival ben organitzat i agressiu que no ens deixava creuar les seves línies», va destacar Valverde.

El Barça va golejar però sense enlluernar. «Hem fet una bona primera part i a la segona ens ha costat més», va afegir el tècnic, content perquè comença a recuperar peces fonamentals com Dembélé, el gran fitxatge de l’estiu eclipsat ara per Coutinho. «A Dembélé el veig bé. Era el seu primer partit de titular després de la lesió. Ens ha d’aportar molt, però encara està en període d’adaptació a la competició i al ritme de joc», va dir de l’extrem francès, que va disputar 65 minuts i va ser rellevat per Semedo. «La seva velocitat i facilitat per anar-se’n del contrari ens ha d’aportar molt», va afegir Valverde sobre el que espera de Dembélé, a qui encara se’l va veure tendre després de quatre mesos aturat arran de la seva greu lesió.

Encantat amb Paulinho

També esperava molt de Paulinho quan va arribar al Camp Nou i el brasiler està complint amb escreix. Ahir va aconseguir el seu setè gol a la Lliga. «És un jugador que quan hi ha una pilota perduda a l’àrea sempre li cau a ell, però no és sort, és la fe que té per anar a buscar la pilota i la seva virtut d’acompanyar el joc», va detallar el tècnic sobre les virtuts de l’internacional brasiler, convertit fins ara en peça bàsica en l’esquema del Barça. «Estem encantats amb ell».

També està content amb una societat que havia patit quan s’enfrontava amb el Barça en la seva etapa al capdavant de l’Athletic. «Com a entrenador rival he patit la connexió entre Alba i Messi, i ara espero que la pateixin els altres. Es busquen sempre, en els entrenaments i en els partits i, afortunadament, es troben».

Notícies relacionades

Respecte a l’excel·lent marxa blaugrana en totes les competicions, especialment a la Lliga, Valverde va llançar un missatge molt caut. «Estem contents per com van les coses, però sé que tot això és molt inestable perquè sempre depenem dels resultats. Aquesta setmana estem contents, la setmana que ve ja veurem què passa».

També està molt content amb Arnaiz, la revelació de la Copa, amb tres gols. «Té desimboltura i és golejador. M’agrada que ens pugui ajudar un jugador del filial».