UN BONIC GEST SOLIDARI

La foto que converteix en 'mags' Évole i Valverde

El 'Robin Hood' de la tele va pagar 400 euros per la fotografia del 'Txingurri' en la licitació de 'Cap nen sense joguina'

La imatge la va captar el 'Txingurri', el 2011, pocs dies abans que el Barça guanyés la Champions a Wembley

rozas41484612 deportes  cap nen sense joguina  fotografia de ernesto valve180106143234

rozas41484612 deportes cap nen sense joguina fotografia de ernesto valve180106143234

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Certament: les botes que va donar Leo Messi van arribar als 3.100 euros, però una fotografia d’Er-nesto Valverde, tècnic del Barça, datada (i firmada, per descomptat, al dors) el 2011, d’Iniesta i Xavi Hernández, va arrencar en 150 euros i va acabar sent venuda per 400 euros, que va abonar… Jordi Évole. Va ser en la 51a edició de la campanya de Ràdio Barcelona i la Cadena SER Cap nen sense joguina, que la nit de Reis va recollir 28.745 euros. Valverde va captar la instantània, segons ha reconegut a EL PERIÓDICO, «al vol, sense premeditació», ja que el míster duia la seva càmera penjada de l’espatlla.

«Vaig estar pensant una mica quina foto donar i, al final, mira, vaig trobar aquesta, que pot semblar estranya a ulls de la gent, ja que està feta a través d’un vidre, però m’agrada molt. No només per la foto, per ser qui són, Andrés i Xavi», ha relatat Valverde, que també va expressar la seva felicitat «perquè Évole, un bon amic, tingui aquesta foto i, a sobre, hàgim contribuït tots dos, junts, a una bona i meravellosa causa».

Valverde va recordar que la foto la va fer el 2011, quan va venir de visita a la Ciutat Esportiva del Barça. «Era just quan estaven preparant la final de la Champions, aquella que van guanyar, a Wembley, al Manchester United (3-1). Vaig estar amb Pep (Guardiola) i el Tito (Vilanova), que en pau descansi, i, en un moment de la visita, vaig veure, a través d’aquell vidre, que Andrés i Xavi estaven esperant que els entrevistés una tele. Duia la càmera i ¡clic!, els vaig fer quatre fotos. Potser ni se’n van adonar, segur, segur».

Notícies relacionades

«¿Què per què he licitat per aquesta foto? Doncs hi he licitat, primer, perquè volia contribuir, com faig cada any, que cap nen es quedés sense joguina i, segon, perquè Valverde, que em va regalar un llibre de fotos seu dedicat, em cau de puta mare, ja que crec que és del poc que queda de seny en el futbol», ha explicat el popular, televisiu i incisiu Évole a aquest diari.

ELOGIS PER AL TÈCNIC // «A casa som molt valverdistes. La mirada fotogràfica de Valverde em sembla diferent i, fins i tot, també la detecto diferent a la banqueta –va prosseguir el responsable de Salvados i columnista d’EL PERIÓDICO–. Mira les coses des del punt de vista més normal de tots i això és molt d’agrair en un món tan crispat. I que un personatge com ell t’ensenyi la cara b de la vida és molt atractiu per a un periodista».