LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Coutinho, el cromo que li falta a Valverde

El Barça accelera per fitxar el brasiler amb una oferta pròxima als 150 milions

rpaniagua41394726 barcelona s coach ernesto valverde gives a press conference 180101183344

rpaniagua41394726 barcelona s coach ernesto valverde gives a press conference 180101183344 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

És el cromo que li falta al Barça. Fa mesos que vol comprar Philippe Coutinho, la joia brasilera de 25 anys. Encara no s’ha sortit amb la seva. Ara, coincidint amb l’obertura del mercat hivernal, Josep Maria Bartomeu vol donar-li a Ernesto Valverde, el tècnic que ha pacificat l’entorn guiant l’equip a un confortable liderat a la Lliga, el fitxatge que ja va demanar, sense èxit llavors, a l’estiu. Per això, el club blaugrana assumeix que està obligat a augmentar l’oferta que va presentar al Liverpool fa tan sols quatre mesos. Està disposat a arribar als 150 milions d’euros, incloent-hi, és clar, tots els variables, revelada per Mundo Deportivo, encara que el club anglès, que s’acaba de gastar 84,5 milions d’euros en el central Van Dijk, podria demanar-ne fins i tot més.

Ni tan sols el fet que no pugui disputar la Champions frena el renascut interès del Barça, que considera estratègic i imprescindible el fitxatge del brasiler. No només perquè això facilitaria la seva adaptació al joc blaugrana en aquests primers sis mesos sinó perquè així evitaria que el preu, que el convertiria en el jugador més car de la història del club blaugrana, es dispari encara més en cas que l’operació s’endarrerís a l’estiu que ve, just després del Mundial de Rússia, on Coutinho és una peça bàsica del nou i prometedor Brasil que ha dissenyat Tite, el seleccionador.

Notícies relacionades

El Barça el necessita, ja el necessitava des de la traumàtica marxa de Neymar al Paris SG, per afegir talent ofensiu que acompanyi Messi, Suárez i l’acabat d’arribar Dembélé, obligat a rejovenir la plantilla, especialment en el seu front d’atac. Tant Leo com Luis tenen 30 anys i Iniesta, el capità, va camí dels 34 (els farà al maig), i per això Valverde requereix sang nova per dotar d’energia fresca la seva plantilla.

DIES DE CANVIS 

El tècnic, com ja va succeir a l’estiu, es manté hermètic quan li pregunten per la política de reforços. Va arribar al Camp Nou pensant a dirigir al trident Messi-Suárez-Neymar, però 10 dies abans de l’inici oficial del curs va haver de modificar radicalment els seus plans. D’aquí ve la seva prudència. Fa més de quatre mesos que està responent amb les mateixes paraules quan li pregunten per Coutinho. I el Txingurri no canvia ni un coma del seu hermètic discurs.