EL RETROBAMENT

El Barça viatja al refugi de Mathieu

El central francès rep els blaugranes amb retrets als seus excompanys, encara dolgut per la ser l'única víctima de Torí

marcosl40282667 deportes   combo   mathieu figo  cristiano ronaldo  sporting170925210148

marcosl40282667 deportes combo mathieu figo cristiano ronaldo sporting170925210148

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

L’11 d’abril va jugar el seu últim partit amb el Barça. Els nou restants que quedaven per acabar la temporada se’ls va passar entre la infermeria i la grada, primer postergat per una lesió al taló d’Aquil·les i després descartat per Luis Enrique. Aquell 11 d’abril el Barça va caure per 3-0 al camp del Juventus, un resultat que el va condemnar a la Champions.

Jérémy Mathieu ha tornat a jugar en la gran competició europea, però amb l’Sporting de Portugal. «Feliç», assegura el defensa francès abans del retrobament de demà dimecres, dolgut encara pel final de la seva etapa al Barça que es va desencadenar en la funesta nit de Torí.

Traient foc pels queixals

El refugi de Mathieu, titular indiscutible de l’Sporting, és també el de Fábio Coentrao, que va marxar per la porta del darrere del Madrid, traient foc pels queixals i no només per ser tots dos reconeguts fumadors. El seu fitxatge va ser més car i controvertit. Mathieu va costar 20 milions al Barça el 2014 i va tancar tres anys amb 91 partits i 9 títols. Coentrao només va jugar 6 partits la temporada passada (106 en total des del 2011), quan Mourinho va demanar a Florentino que pagués 30 milions per ell.

"Quan vam jugar contra l'Athletic vaig comentar a Valverde que si Luis Enrique seguia, jo me n'anava" (Mathieu)

Alguns van fer el camí invers: de Lisboa a Barcelona i Madrid. Del club verd-i-blanc, reconegut per tenir el millor planter de Portugal, en van sortir Luís Figo i Cristiano Ronaldo, entre d’altres, com Paolo Futre, Simao Sabrosa, Ricardo Quaresma o Luis Nani. Figo no va deixar un bon record al Barça després de fugir al Madrid el 2000, d’on també va sortir de mala manera cap a l’Inter. Cristiano va estar set anys a l’Sporting, però gairebé no va conèixer l’Acadèmia, el centre de formació, que va ser inaugurat el 2002 quan ja havia debutat amb el primer equip.

La relació amb Valverde

Rui Patrício, el porter de l’Sporting, és un dels actuals jugadors del planter. I Mathieu serà un dels seus escuders per frenar un Barça del qual es va acomiadar emocionalment abans de Torí. «Quan vam jugar contra l’Athletic vaig comentar a Valverde que si Luis Enrique seguia, jo me n’anava», va explicar Mathieu al programa El Club de la Mitjanit de Catalunya Ràdio. «Quan Valverde va fitxar pel Barça em vaig posar content, però Robert em va dir que no comptaven amb mi. Valverde em va comentar després que es pensava que jo me’n volia anar i que va fer plans sense mi», relata sobre qui havia sigut el seu entrenador al València (12-13).

"Si marc i lo celebro serà per Bartomeu i Robert" (Mathieu)

Mathieu ja havia perdut la confiança en si mateix, la de Luis Enrique i la de Robert Fernández, el secretari tècnic. «Si marco i ho celebro serà per Bartomeu i Robert, perquè la manera com em van tractar va ser molt difícil per a mi», explica el jugador al diari Marca després de reviure els seus últims records.

Toc a Piqué i ‘Masche’

Notícies relacionades

«He tornat a veure el partit contra la Juve i tothom diu que jo vaig ser el problema. És veritat que en els gols estic un contra un i no em llanço, reculo, però després fan una passada i podrien dir que què fa Mascherano o Piqué, però no», recorda Mathieu, l’única víctima de la golejada.

Luis Enrique va dibuixar un 3-4-3, amb Piqué, Umtiti i Mathieu al darrere; Mascherano va fer de migcentre en lloc del sancionat Busquets, envoltat de Sergi Roberto, Rakitic i Iniesta. Al davant, el trident. Mathieu va ser substituït en el descans després de rebre una tremenda esbroncada de Luis Enrique i va ser l’únic que no va tornar a jugar més. Fins que se’n va anar gratis a Lisboa.