DEBUT A LA CHAMPIONS

Nit gran davant el Juventus

El Barça reinicia el camí davant el mateix rival que el va deixar malferit l'any passat i el va obligar a canviar de rumb

marcosl40062494 sant joan despi  11 09 2017      deportes       messi  umtit170911205304

marcosl40062494 sant joan despi 11 09 2017 deportes messi umtit170911205304

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

El Juventus, botxí de l'anterior temporada i vigent subcampió, va al debut de la Champions al Camp Nou. La Vecchia Signora va oficiar el comiat del Barça i ara li brinda la benvinguda. "¿Qui no estaria motivat per a un partit com aquest?" La pregunta d'Ernesto Valverde no podia ser més retòrica.

"Aquests tres punts valen molt", sosté Valverde, al·ludint al debut i a la brevetat de la lligueta

El Barça reinicia el camí del que va ser la seva gran frustració la campanya passada al mateix lloc on va quedar tirat a la cuneta, malferit per un rival que va ensenyar totes les seves debilitats i el va forçar a un canvi de rumb. Ara és Valverde qui pilota la nau. Sense revengismes ni comptes pendents, només amb la il·lusió del que acaba d'arribar al compromís més gran que mai ha afrontat i que es prepara per viure una gran nit.

El Juventus, com el Girona

"És molt important guanyar els primers tres punts perquè valen molt", va afirmar l'entrenador, al·ludint a la brevetat (sis partits) de la lligueta. El tècnic va avisar que "només és una sensació" que el grup sigui un assumpte en què el Barça i el Juventus discutiran pel liderat i la segona plaça. Valverde va alertar que l'Olympiacos i l'Sporting Lisboa poden provocar disgustos als favorits si es distreuen.

Vermaelen, Iniesta, Busquets, Sergi Roberto i Denis, en l'entrenament blaugrana. / jordi cotrina

Sent "important" el valor dels punts i l'entitat del Juventus, Valverde va assegurar que presta la mateixa atenció a tots els compromisos. A penes ha complert dos mesos de competició amb el Barça i va amb peus de plom després d'un estiu ple de mines. "Dono la mateixa importància a la preparació del partit davant la Juve que al partit contra el Girona", va proclamar l'entrenador blaugrana de la futura cita del 23 de setembre.

El camí ample de l'estil

"Estem en un bon moment perquè hem guanyat per 5-0 un partit complicat, però sabem que això no significa res, només que tenim una petita garantia si seguim pel mateix camí", va valorar l'entrenador, que va utilitzar el símil del camí per parlar de l'estil del Barça. És un "camí ample", opina Valverde, que no se sent encotillat per utilitzar un determinat esquema.

Allegri torna amb sis baixes i es proposa el repte de deixar el Barça sense marcar per tercer partit seguit

Massimiliano Allegri no ha canviat la idea del Juventus. Fidel a la personalitat italiana, el tècnic s'ha proposat "el repte" de deixar a zero el Barça per tercer partit després del 3-0 i el 0-0 de l'eliminatòria de quarts. Aquesta vegada, no obstant, es presenta amb sis baixes: Chiellini, Höwedes, Khedira, Cuadrado, Marchisio i Mandzukic. A Valverde li van preguntar si aquesta Juve era pitjor. "Ja veig que els comentaris són semblants a tots els països", va fer broma després d'haver sentit que aquest Barça havia empitjorat.

Higuain assenyala un lloc de la grada del Camp Nou en la visita prèvia al partit del Juventus. / JORDI COTRINA

Las rotacions d'Iniesta

Al Barça només li faltarà Alcácer, amb gastroenteritis, però recupera Sergi Roberto. Iniesta seguirà de titular per quart partit. El capità torna a ser un home fix a diferència de les rotacions a què el va sotmetre Luis Enrique. Com el seu predecessor, Valverde no va voler desvelar si Ousmane Dembélé serà titular.

Malgrat la pèrdua de Neymar -"un jugador que dominarà el futbol mundial en els pròxims anys juntament amb Dybala"-, Allegri segueix considerant el Barça un rival temible. Entre altres raons, perquè encara té Messi.

Dembélé assetja Messi, al centre d'un rondo. / JORDI COTRINA

Serenitat i lucidesa

Notícies relacionades

"És la dotzena vegada que jugo contra Leo estant en una banqueta", va recordar el tècnic, que va recomanar als seus nois que partits com el d'aquest dimarts "s'han de jugar amb molta tranquil·litat, molta serenitat i, sobretot, amb molta lucidesa".

Ter Stegen tenia el mateix ànim positiu que Valverde, i espera la cita sense desitjos de venjança i amb bones sensacions per l'impecable inici de Lliga. "No mirem enrere", va assegurar, abans de treure's el barret per la carrera de Buffon. "És un ídol per a tothom; està jugant com si tingués 30 anys", va dir l'alemany. També ho ha de ser per a Paulo Dybala sobre qui recauen totes les mirades. "El que vaig fer l'any passat contra el Barcelona no s'ho esperava ningú. Ara tots esperen que ho repeteixi. I no és fàcil".

La llista: torna Sergi Roberto i Alcácer és baixa

El Barça compta amb la reaparició de Sergi Roberto, que va patir unes molèsties que li van impedir jugar davant l'Espanyol, i Denis Suárez, descartat per raons tècniques. Per contra, és baixa Paco Alcácer, amb gastroenteritis. Valverde prescindeix de Vermaelen, Digne i Aleix Vidal, a més dels lesionats Rafinha i Arda Turan.