EL RETORN DE LA LLIGA D'HANDBOL

El Barça, l'equip dels rècords

zentauroepp38845290 gra307  le n  11 06 2017   los jugadores del barcelona lassa170611200447

zentauroepp38845290 gra307 le n 11 06 2017 los jugadores del barcelona lassa170611200447 / J Casares

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió / Barcelona

Comença la Lliga d’handbol i el nom del campió ja es pot inscriure sense por de fallar en un 99,9% de probabilitats. Aquest mínim marge fins al 100% són les opcions que tenen els principals rivals del Barça (Ademar de Lleó, Fraikin Granollers i Logronyo La Rioja) de capgirar una competició que els blaugranes dominen amb un poder absolut: l’equip de Xavi Pascual no perd cap partit des del dia 18 de maig del 2013, quan va caure a la pista del Naturhouse La Rioja (33-31).

Des d’aquella data, comptabilitzen 121 triomfs consecutius en el torneig, xifra que s’eleva fins a les 159 victòries comptant totes les competicions estatals. I és que el Barça suma set Lligues consecutives (24 en el total de la seva història) i aquesta temporada va camí d’aconseguir la vuitena si no hi ha miracle que ho impedeixi. Perquè així s’hauria de qualificar el fet que algun dels tres equips esmentats anteriorment aconsegueixi prendre-li el ceptre.

Quatre novetats 

El Barça no té rival, ni comparant els pressupostos amb la resta de clubs ni tampoc a la pista, on aquesta nova campanya, que obre demà al Palau contra el Port Sagunt (17.00 h), presenta notables novetats en l’equip, que ha perdut noms com Kiril Lazarov, Jesper Noddesbo, Filip Jicha i Joan Saubich, ja retirat.

En el seu lloc, arriben quatre jugadors que a poc a poc han d’adquirir el protagonisme en un conjunt que té com a màxim repte tornar a conquistar Europa. Es tracta del lateral dret eslovè Juri Dolenec, un imponent golejador que arriba del Montpeller; l’extrem dret francès Yanis Lenne, de 21 anys; Alexis Borges, pivot portuguès d’origen cubà (25 anys), de gran potència, i Aleix Gómez, un noi del planter, de 20 anys, extrem dret, que alternarà el primer equip amb el filial i que ve de destacar en la selecció júnior que es va proclamar campiona del món aquest estiu.

Bon inici del Granollers 

Notícies relacionades

El repte de Pascual és mantenir l’ambició guanyadora d’un bloc que ha començat amb bon peu la temporada, conquistant dos títols: el Mundial de clubs disputat a Doha, on els blaugranes van derrotar en semifinals el Vardar, campió d’Europa, i el Füchse Berlín, a la final; i la Supercopa d’Espanya, la sisena consecutiva, imposant-se al Logronyo.

Precisament aquest va ser el rival del Fraikin Granollers, dimecres, en l’estrena a la Lliga dels vallesans, un complicat matx que van resoldre amb una treballada victòria (30-27). El Barça torna a la Lliga amb el repte d’anar pel vuitè títol seguit, augmentar el seu rècord d’imbatibilitat i guanyar la Champions, la corona que il·lusiona més. 

Temes:

Handbol