S'ACABA EL TEMPS

El Barça viu un angoixant i desconcertant final de mercat de fitxatges

El club arriba a l'últim dia amb l'agonia de no haver pogut contractar encara Coutinho i sense alleugerir la plantilla

marcosl39842957 barcelona   28 08 2017    deportes       presentaci n de la 170831233200

marcosl39842957 barcelona 28 08 2017 deportes presentaci n de la 170831233200 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

Ni Coutinho. Ni De María. Ni Lemar. Ni un fitxatge com va dir Robert Fernandéz, el secretari tècnic del Barça. Ni dos com també va revelar l'executiu blaugrana en la presentació d'Ousmane Dembélé, el més car en la història del Barcelona. Res de res al Camp Nou.

En un angoixant i desconcertant final de mercat, el club arriba a l'últim dia sense completar la plantilla que demanava Valverde. No i dona les peces que necessita al tècnic ni tampoc alleugereix la plantilla com necessita per treballar en les condicions ideals.

SITUACIÓ SENSE PRECEDENTS

No es recorden precedents d'una situació així en la història moderna del Barça. Mai s'havia arribat a l'última jornada del mercat de fitxatges (a les 23.59 d'aquest divendres es tanca definitivament el termini per inscriure a la Lliga) amb tants assumptes (i importants) per fer.

L'única operació que va tancar el club va ser la cessió de Douglas al Benfica. Al juliol, el Barça va fitxar Semedo, el lateral dret de l'equip lisboeta, per 30,5 milions d'euros. Llavores no va incloure en aquella operació el defensa brasiler, que ja va jugar com a cedit a l'Sporting de Gijón la temporada passada. En el penúltim dia de mercat, el Benfica acollia Douglas, mentre la resta dels jugadors que no compten per a Valverde (Arda Turan, Munir i André Gomes) segueixen pertanyent a la plantilla blaugrana.

“A Verratti seguro que li agrada el Barcelona, com és normal que li agradi, però mai han anat per ell”

Unai Emery

Entrenador del Paris SG

El tècnic, a més, va saber aquesta mateixa setmana el que havia passat amb Verratti, l'objectiu prioritari que es va marcar la directiva de Bartomeu a l'inici de l'estiu. Valverde va assistir a la tradicional cita que organitza la UEFA aNyon (Suïssa) abans de l'inici de la Lliga de Campions.

Allà, com van recollir les càmeres del Sevilla, va escoltar una confessió. Era d'Unai Emery, l'entrenador del Paris SG. «A Verratti segur que li agrada el Barcelona, com és normal que li agradi, però mai han anat per ell», li va deixar anar el basc a un sorprès Valverde, que assistia sorprès, i amb els braços plegats, a l'escena. Berizzo, el tècnic del Sevilla, quedava com a testimoni silenciós mentre s'ajustava el traje davant el resignat Txingurri.

BLOQUEJATS

El Barça no ha aconseguit trencar la fèrria voluntat del Liverpool, intransigent a l'hora de vendre Coutinho. Almenys, fins a l'últim dia. El club blaugrana va tenir a la seva cúpula esportiva reunida les oficines del club fins a última hora de la nit. Allà hi havia Albert Soler, el responsable d'esports professionals, amb Pep Segura, nou mànager esportiu, i Raúl Sanllehí, l'executiu que actua en totes les negociacions.

Notícies relacionades

El Barça està bloquejat, i això que ha invertit 187,5 milions en quatre fitxatges: Dembélé (105), Paulinho (40), Semedo (30,5) i Deulofeu (12). Però la plantilla continua sense estar tancada i dissenyada perquè el club va ser qui va informar que vindrien «un o dos fitxatges més».

LA MOCIÓ DE CENSURA

O sigui, la directiva, si s'inclouen els 40 milions en variables pactats amb el Dortmund per Dembélé, haurà invertit els 222 milions que va rebre per Neymar del París SG. La pressió sobre Bartomeu no solament ve per aquesta desconcertant planificació esportiva que ha portat el club a un escenari insòlit sinó perquè Agustí Benedito, excandidat a la presidència en les eleccions del 2010 i del 2015, activa aquest divendres la moció de censura. «¡Ha arribat l'hora!», va tuitejar Benedito demanant que el soci decideixi el futur de l'actual president amb un hashtag rotund: #CiaoBarto.