El Barça, a la desesperada per Coutinho

Al club blaugrana, que podria pagar fins a 160 milions d'euros pel brasiler, se li acaba el temps ja que el mercat es tanca divendres

marcosl39847790 brazil s team players neymar  l  and philippe coutinho  r  t170829170412

marcosl39847790 brazil s team players neymar l and philippe coutinho r t170829170412 / NELSON ALMEIDA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

Està desesperat el Barça perquè se li acaba el temps per completar la seva plantilla. Desesperat està també Coutinho perquè veu que el Liverpool rebutja sense manies una oferta rere l'altre dels blaugranes, per més elevades que sigui. Desesperats estan al club barcelonista perquè el mercat està a punt de tancar-se definitivament (a les dotze de la nit de divendres) i no arriba la preada i valuosa peça que tancaria el projecte de Valverde.

Encara que li costi més fins i tot que Ousmane Dembélé, el fitxatge més car de la història del Barça, amb 105 milions fixos i fins a 40 més en variables. Llavors Coutinho seria el número u d'aquest rànquing perquè el seu fitxatge podria pujar als 160 milions d'euros, incloent-hi els variables. El Liverpool, mentrestant, intenta tancar el fitxatge de l'internacional francès Thomas Lemar (Mònaco), disposat a incloure Origi, el davanter belga, en aquesta operació. Com fa el Barça amb Coutinho, el club anglès ha anat elevant la seva oferta per Lemar. I l'última, rebutjada pel Mònaco, era de 75 milions.

Robert xiuxiueja amb Dembélé en la presentació del francès. / JORDI COTRINA

"Tenir 222 milions d'euros ha sigut una dificultat, però moure'ns amb rapidesa ens ha ajudat", va comentar Robert Fernández, el secretari tècnic blaugrana, en la presentació del jove francès, on també va anunciar l'arribada "d'un jugador més o dos". La rapidesa no ha sigut tal perquè el club arriba a les últimes hores del mercat amb deures (i importants) per fer. 

Maxima pressió

De moment, no ha arribat ningú més, pressionat com està el club pel final del mercat i per les necessitats que demana Valverde. «Vull una plantilla d'acord amb les exigències que tindrem», va recordar el tècnic en un missatge en què ha insistit en l'última setmana. El primer és Coutinho, que no ha jugat ni un sol minut en aquesta pretemporada amb el Liverpool. Ni tan sols ha debutat a la Premier o en la prèvia de la Lliga de Campions.

Coutinho celebra un gol amb el Liverpool.

A Coutinho, en una última i desesperada mesura, només li faltaria dir públicament que no vol continuar a Anfield, assumint el risc que això implica. En privat ja ho ha fet. I a través de la via legal fixada a Anglaterra que és el 'transfer request'. Ni així ha aconseguit el futbolista brasiler (25 anys) paritr la fèrria voluntat del Liverpool, desesperat com està de veure com el rellotge del mercat se li tira a sobre.

Messi i Di María, en l'entrenament de la selecció argentina.

Opció Di María

Notícies relacionades

El Barça esperarà fins a l'últim sospir per Coutinho perquè és una prioritat de Valverde. Per si de cas, queda l'alternativa d'Ángel Di María (29 anys, 'rosarino' com Messi), encara que al club li resultaria difícil explicar aquesta operació amb el París SG, l'equip que primer no el va voler vendre a Verratti i després, executant la clàusula de 222 milions, li va prendre Neymar provocant un tsunami. Un tsunami del qual encara no s'ha recuperat el barcelonisme, deprimit per la fuga de l'estrella que estava destinat a succeir Leo.

Mentrestant, i ja amb el temps a punt d'esgotar-se, el Barça troba sortida per a Marlon, el jove central brasiler. Se'n va cedit al Niça per dos anys, mentre Douglas podria acabar al Benfica, sense saber-se encara on aniran André Gomes, Rafinha, Arda Turan, Munir....