LES REACCIONS AL TRIOMF BLAUGRANA

Valverde: "Volia que Messi jugués de fals nou"

Robert Fernández insisteix que l'acord amb l'estrella "és total" i només es busca "un moment" adequat per firmar la renovació

jcarmengol39754685 barcelona   20 08 2017    deportes      valverde sigue el pa170820234149

jcarmengol39754685 barcelona 20 08 2017 deportes valverde sigue el pa170820234149 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

En dos partits, tres sistemes tàctics diferents. En dos partits (Madrid al Bernabéu i Betis al Camp Nou), Valverde, un tipus tradicionalment immobilista en el dibuix dels seus equips («bàsicament no acostumo a canviar gaire de sistema», va advertir ahir), ha agitat el Barça sense parar. Del 3-5-2 amb què es va plantar al temple madridista passant pel 4-4-2 amb què va acabar fins al 4-2-3-1 amb el qual es va presentar en el debut de Lliga. I sempre amb Messi com a far. «Volia que Leo actués de nou o de fals nou», va confessar després el tècnic barcelonista. «Sabent, això sí, la seva tendència a organitzar el joc d’atac de l’equip des de la seva posició», va dir orgullós per haver disfrutat d’aquest nou i, a la vegada, vell rol que va protagonitzar l’estrella.

A l’espera que Messi firmi l’acord de la seva renovació, «l’acord amb Leo és total per les dues parts, busquem un moment per firmar aquesta situació», va recalcar Robert Fernández, el secretari tècnic blaugrana, que va assumir la funció de portaveu en lloc de Pep Segura, el nou mànager esportiu, l’equip comença el seu camí a la Lliga amb diverses novetats tàctiques. Messi té un nou soci. Messi té Sergi Roberto al seu costat. «Té energia, té un gran desplegament i aquest treball, tant en defensa com en atac, ens pot ajudar», va recordar Valverde, admetent el pla que havia traçat per donar-li noves responsabilitats a l’interior.

BUSCANT «NOVES FÓRMULES»

Amb Messi exercint de fals nou, Sergi Roberto va viure més a prop que mai del 10. «Em quedo aquí, em sento content, ara estic sent titular, una cosa que en la pretemporada no havia passat», va dir el que va ser lateral dret amb Luis Enrique durant la temporada passada. «Vull ser important aquí, em sento còmode en aquesta posició, és on he jugat sempre», va afirmar Sergi Roberto, que va tenir dubtes sobre el seu futur al Camp Nou. Ara, en canvi, ho té clar. No es mou. «Volia algú com ell que pogués llançar la pressió amb energia», va admetre Valverde, entestat a buscar «noves fórmules en atac». I el va llançar l’interior amb tanta energia que es va apropiar del partit. D’inici a final.

«MÉS SOLIDARITAT»

Valverde, preocupat com està explorant nous registres tàctics per a un equip que ja no és el que era ni se sap el que pot ser, té clar que hi ha d’intervenir. «Hem perdut profunditat sense Neymar, necessitàvem jugadors que ens estirin el camp com Deulofeu i Paco Alcácer», va dir el tècnic, que va recordar després que «del 4-3-3 i el 4-4-2 al 4-2-3-1 no hi ha gaire diferència». Per això, va agitar el Barça. «Hem d’organitzar-nos per no ser un equip partit i ser més solidaris per buscar altres coses per guanyar», va afegir l’entrenador, mentre que Deulofeu, que va participar en els dos gols blaugrana, no estava complagut del tot.

Notícies relacionades

«M’he d’atrevir una mica més, és veritat que vinc d’una lesió i he de treure tot el que tinc», va dir l’extrem, que va ser ovacionat pel Camp Nou quan Valverde el va substituir en la segona meitat apostant per la versió més ofensiva d’Aleix Vidal ja que Semedo va continuar sent el lateral dret. «Els dibuixos són més per a les tertúlies que per al joc», va precisar Valverde. «A nosaltres no ens varia gaire. ¿Si Messi seguirà de fals nou? No diré als rivals com tenim la intenció de jugar», va anunciar el tècnic, feliç que el Barça espremés la pressió de tal manera que va atordir un gris Betis.

Sense Neymar per sempre i sense Suárez un mes, Valverde ho té clar. «Hi ha jugadors que han de fer un pas al davant i l’estan fent. No és normal que Messi faci tres pals i no marqui cap gol», va dir feliç que el Barça connectés el 10.