DEBUT ESPECIAL

Futbol sense por al Camp Nou

Els Mossos reforçaran la seguretat de l'Estadi en una estrena amb elevada càrrega emocional

aguasch39741360 gra356  barcelona  19 08 2017   pilonas de cemento en la ent170819204729

aguasch39741360 gra356 barcelona 19 08 2017 pilonas de cemento en la ent170819204729 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch / Barcelona

La Lliga començarà al Camp Nou amb una elevada càrrega emocional. Se sap que el que passi en els prolegòmens rebrà l’atenció del món sencer. Tres dies després dels atemptats que van tenir lloc a la Rambla unes 100.000 persones aniran al gegantí recinte per desafiar la por i distreure’s de la tragèdia recent. Ho hauran de fer amb antelació. Els Mossos d’Esquadra blindaran l’estadi, com ahir van fer a Montilivi, així que la recomanació explícita és de previsió i paciència.

El portaveu dels Mossos, Albert Oliva, va precisar que hi haurà un dispositiu de seguretat amb una «visualització policial» més gran en el perímetre de l’Estadi, que obrirà les portes una hora i mitja abans –com és habitual–, i per això el més aconsellable és desplaçar-se amb temps. Es podrà accedir al Camp Nou amb casc, bosses i motxilles petites, però seran registrades. Ahir es podien veure grans barreres de ciment al voltant del recinte.

Els sentiments s’afilaran amb els jugadors del Barça i el Betis sobre la gespa. Tots els futbolistes, com ja ha passat en els partits ja disputats de la jornada, portaran un braçal negre i guardaran un minut de silenci en record a totes les víctimes, els seus familiars i amics. La llotja s’omplirà d’autoritats polítiques. S’espera un minut de silenci intens, com ho va ser divendres a la plaça Catalunya, on va anar el president Josep Maria Bartomeu.

I a partir d’aquí serà el moment d’apartar la pena i als jugadors els tocarà córrer darrere de la pilota. Ernesto Valverde li va posar context en la roda de premsa d’ahir. «Són circumstàncies extraordinàries. Estem solidaritzats amb les víctimes dels atemptats. Ahir va ser un dia dur. Va ser un dia diferent per a tots. Et fa reflexionar sobre el fet que tot és relatiu i posar cada cosa en el teu lloc. Nosaltres estem al costat de tota la gent que ha patit aquests atemptats», va manifestar. 

Samarreta especial

Notícies relacionades

I va aprofundir en la seva reflexió: «No tenim por i hem de fer front tots a aquestes circumstàncies i la millor manera és continuar endavant. Sabem que tots som víctimes potencials en un moment determinat. No ho controles, però el que no podem fer és amagar-nos».

Els jugadors del Barça disputaran el debut amb una samarreta especial. En lloc del seu reconeixible nom a sobre del número portaran la paraula Barcelona. Aquest reconeixement es portarà a terme gràcies a una petició expressa del club amb el vistiplau de la Federació Espanyola. A més, a la part del davant lluiran el lema #TotsSomBarcelona.