LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

Indignació al Nàstic contra el Barça

Les baixes de Messi, Suárez, Iniesta, Piqué i Rakitic per a l'amistós d'aquest divendres al Nou Estadi creen malestar

lmendiola39463272 correction   daley blind of manchester united  l  vies for t170803210412

lmendiola39463272 correction daley blind of manchester united l vies for t170803210412 / NICHOLAS KAMM

2
Es llegeix en minuts
Joan Vidal / Tarragona

Tarragona esperava amb gran expectació l'amistós que el Barça disputarà aquest divendres a la nit contra el Nàstic al Nou Estadi. Però el que es prometia com una festa, va pel camí de convertir-se en una tremenda decepció per l'absència de Messi, Luis Suárez, Piqué, Iniesta i Rakitic.

La convocatòria facilitada per Ernesto Valverde per al partit reserva els noms més rutilants de la plantilla blaugrana, i això ha causat la indignació entre els aficionats i la directiva de l'equip tarragoní, que consideren que hi havia el compromís per part del club blaugrana de jugar amb la plantilla del primer equip.

La llista facilitada pel preparador blaugrana inclou Ter Stegen, Cillessen, Marlon, Denis Suárez, Arda, Mascherano, Vermaelen, Aleñà, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Semedo, Samper, Douglas i Deulogeu, que ha sigut donat d'alta després de perdre's la gira nord-americana.

Des de 1986

Tarragona veurà en partit amistós el Barça trenta anys després de la seva última visita. En aquella època, l'any 1986, el club grana celebrava el centenari de la seva creació i, entre altres, els blaugranes van alinear Urruti, Archibald i Bernhard Schuster. Aquests dos últims van aconseguir un 'hattrick', expliquen les cròniques del moment, per deixar el marcador, que no era pas electrònic, en un clar 1-7.

Tres dècades després, i amb el soroll mediàtic de la sortida de Neymar, el partit arriba amb la polèmica servida. El terme 'entrenament', utilitzat en el comunicat blaugrana per descriure el partit, ha provocat l'animadversió de part dels aficionats, cansats dels menyspreus del Barça.

Lluny queda ja la promesa de Sandro Rosell, el 2011, d'anar al Nou Estadi per celebrar el 125 aniversari de l'entitat tarragonina amb un partit amistós amb totes les estrelles i amb Guardiola a la banqueta.

Notícies relacionades

L'equip liderat per Messi no s'hi va presentar mai i els aficionats, per molt culers que siguin, no ho han oblidat. “Hi ha un contracte firmat que vindrà el primer equip, Neymar no hi podrà ser”, manifestava, amb sorna, el president de l'entitat, Josep Maria Andreu, durant la presentació dels tres últims fitxatges de l'equip aquesta temporada.

La promoció del partit, amb un cartell en què apareixien Messi, Piqué i Neymar, prometia una nit per al record. El club havia treballat per omplir el Nou Estadi i a la vegada incrementar la nòmina de socis per a aquesta campanya i això ho ha aconseguit. El doble de carnets de temporada, a l'1 d'agost, i entrades gairebé esgotades per veure el FC Barcelona. Però seran les absències blaugranes, al final, les que marcaran l'amistós que comença a les 20.00 hores.