I el substitut de Neymar és...

Coutinho, Dembélé, Griezmann i Dybala són alguns dels noms que considera el Barça per tapar la marxa del brasiler

jcarmengol36925400 football soccer britain   plymouth argyle v liverpool   fa c170125140842

jcarmengol36925400 football soccer britain plymouth argyle v liverpool fa c170125140842 / Paul Childs

2
Es llegeix en minuts

El Barça dona per perdut Neymar, que la setmana que ve posarà rumb a París un cop el pare del jugador cobri els 25 milions de la prima de fitxatge per la seva renovació amb el club blaugrana, l’octubre passat, i el multimilionari xeic del PSG, Nasser Al-Khelaifi, aboni els 222 milions, impostos a part, de la clàusula de rescissió del brasiler.

El repte ara per a la qüestionada secretaria tècnica blaugrana, dirigida per Pep Segura per davant de Robert Fernández, se centra a portar un o dos reforços que vinguin a cobrir les necessitats de l’equip de Valverde i mitiguin alhora la desil·lusió per la pèrdua d’una estrella mundial com Neymar, en la seva plenitud.

Segona temptativa per Dembélé

Per mirar d’aconseguir-ho el Barça treballa amb diversos noms, alguns dels quals ja havien sonat la temporada passada i fins i tot fa dues campanyes. És el cas d’Ousmane Dembélé, el veloç i habilidós extrem del Borussia Dortmund. L’internacional francès, de 20 anys, ja va ser sondejat pel club blaugrana el 2015, però la presència de Messi, Suárez i Neymar el van fer decantar-se pel seu actual club davant l’evidència que no tindria els minuts de joc que buscava. El Dortmund va pagar llavors 12 milions a l’Stade de Rennes per un jugador que, dos anys més tard, té un preu que no baixa dels 90 milions.

Més predisposició ha demostrat tenir el brasiler Philippe Coutinho per vestir de blaugrana. I és que el Barça ja ha arribat a un acord amb l’interior del Liverpool que, després de cinc temporades a Anfield, veu ara l’opció de fer el salt definitiu a un dels equips més grans del món i consolidar la seva carrera.

Rafinha entra en l'operació

Coutinho, de 25 anys, va comunicar la setmana passada a Jürgen Klopp el seu desig de jugar al Barça, que ha ofert 80 milions pel jugador. No obstant, el club anglès no vol baixar dels 100 milions tot i que l’interès de l’entrenador red , que té una clàusula de 75 milions, podria abaratir l’operació.

Coutinho, veloç, habilidós en el regat, de xut potent i bona visió de joc (va marcar 13 gols a la Premier l’última temporada) pot jugar tant per la banda com d’interior i també seria un bon recanvi per a Iniesta, que ja té 33 anys.

La fiabilitat de Griezmann

Notícies relacionades

Igualment Paulo Dybala ha sonat per al Barça, especialment després dels dos grans partits que va fer contra els blaugranes en els quarts de final de la passada Champions, en què va marcar dos gols a Torí. L’argentí, de 23 anys, va renovar amb el Juventus fa poc fins al 2021, però no tanca la porta a la seva marxa, especialment si l’interès ve del Barça. «Estic bé aquí, però si arriba una oferta, primer depèn del Juventus i després de mi», va afirmar fa pocs dies.

L’últim nom a irrompre ha sigut el d’Antoine Griezmann, un valor segur per la seva contrastada qualitat i la seva experiència a la Lliga. L’internacional francès, de 26 anys, té una clàusula de 100 milions i ja va flirtejar el mes juny passat amb el Manchester United fins que la FIFA va confirmar la sanció a l’Atlètic de no poder fitxar fins al gener vinent. La passada Lliga va marcar 16 gols.