el serial blaugrana

El Barça espera el sí de Neymar

El Barça encara espera que el davanter es pronunciï sobre la seva continuïtat tot i l'anunci de Piqué

rpaniagua39434511 mia26  whippany  nj  eeuu   24 07 2017   el jugador del fc b170724204403

rpaniagua39434511 mia26 whippany nj eeuu 24 07 2017 el jugador del fc b170724204403 / Edu Bayer

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com si es tractés de 'Joc de trons', quan milions d’espectadors s’apinyen davant de la tele esperant l’emissió de cada capítol, hi ha una altra sèrie que atrau l’interès d’una quantitat similar de persones. Algunes coincideixen al seguir les dues. 'El xou de Neymar' no té res a veure amb aquella, és clar. No es transmet per televisió, ni per un sol canal, sinó a través de les xarxes socials, i té una periodicitat diària. Es diria que horària, fins i tot, i els vaivens del guió condueixen la trama d’extrem a extrem.

No falten els espòilers en cap de les dues sèries i Gerard Piqué ha fet l’últim. «Es queda», va dir diumenge a la nit parlant de la barcelonista, poc abans que s’emetés el segon episodi de la nord-americana. Els culers, lluny de sentir-se contrariats, van agrair l’anunci de Piqué. I li van donar versemblança; entre altres raons, perquè el defensa quedaria molt malament si al final fos una notícia falsa. «No sé de què han parlat ni si és una broma. Espero que no sigui una broma», va dir Jordi Alba, que va conèixer el penúltim gir del guió al connectar-se a Instagram i Twitter, situant-se al marge de la sitcom.

Un argument enriquit

'El xou de Neymar' inicia la seva cinquena temporada, i ha sigut apassionant des de la primera, quan el 2013 va firmar pel Barça escapant-se de la vigilància del Madrid. L’argument, inicialment esportiu, s’ha vist enriquit amb aportacions del món econòmic, per l’elasticitat que han tingut els números i els contractes, i esquitxat, sobretot, per una densa injecció de matèria policial i judicial. Col·lateralment, un antic protagonista i després un destacat secundari de la sèrie, Sandro Rosell, va desaparèixer de la trama i ha anat a parar a la presó.

Neymar sènior i Neymar júnior, els protagonistes nuclears de la sèrie, han decidit recargolar el guió per renovar l’atenció del públic. Internacionalitzant els exteriors fins a França, amb l’oferta del París Saint-Germain. Un milionari qatarià, antic amic d’altres milionaris qatarians amb relacions amb el Barça –ara el club català es dona la mà amb un japonès, Hiroshi Mikitani, propietari de Rakuten–, va decidir fitxar el futbolista i el seu agent, un pack indivisible, prometent-los un paradís econòmic. El Barça, que no es creia el conte ni que pogués cobrar 222 milions per alliberar el futbolista, ha acabat veient el perill després del misteri que insinuaven els mitjans de comunicació de la possible marxa de Neymar a París.

Tancar la sèrie

Però al final s’ho ha cregut, ha reaccionat i creu haver trobat la solució perquè 'El xou de Neymar' segueixi rodant-se a Barcelona. Ho va avançar Piqué. La confirmació segueix pendent que siguin els mateixos guionistes, algun dels dos Da Silva, qui escrigui l’epíleg i tanqui l’argumentari de la temporada.

És el que espera el Barça, començant pel seu president, Josep Maria Bartomeu, després de veure el club arrossegat a un desassossec que mai va buscar; al contrari, en va fugir tant que no l’ha vist fins que li ha esclatat als nassos. Amb Neymar pare presentant-se a Nova Jersey, acompanyat de Raúl Sanllehí, el director de futbol, per convèncer-lo que cancel·lés l’acord amb el PSG i renunciés a la milionada. «És jugador del Barça fins que no es digui el contrari», va recordar Alba. 

Una decisió fàcil

Notícies relacionades

«Jo no he de convèncer a ningú de res», va explicar el defensa, sentint-se un mer espectador d’una peripècia que li resulta aliena. «No em preocupa perquè al final són decisions que pren cadascú. Per mi el Barça és el millor club del món, estic a casa, amb la família, i per a mi seria molt fàcil prendre una decisió».

Per a Neymar no és tan fàcil. O això sembla, fora que la dilació a donar una resposta sigui un estratagema per accentuar el seu protagonisme en la pretemporada del Barça. «Jo el veig molt feliç. A mi m’agradaria que es quedés», va afegir Alba, abans del diluvi que va caure en l’entrenament i que va frustrar un espectacular acte promocional amb nens que havia de celebrar-se a Long Island. Alba també se sent molt feliç amb el canvi d’entrenador. Encara que Valverde el col·loqués de suplent en el primer partit.