ESTRENA DAVANT EL JUVENTUS

Valverde ni s'immuta amb el cas Neymar

El tècnic diu estar tan seguro de la continuïtat de l'extrem brasiler com de la de Busquets

rpaniagua39398913 football soccer   barcelona training   red bull arena  harri170721231545

rpaniagua39398913 football soccer barcelona training red bull arena harri170721231545 / MIKE SEGAR

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ernesto Valverde té 53 anys i fa 15 temporades que és entrenador. Prou edat per atendre amb naturalitat els embolics que es munten en el món del futbol. Sobretot, aquells que són repetitius i tenen a veure amb la possible arribada o sortida d’un jugador. No ha sigut diferent al Barça. Amb Neymar, gairebé gens.

«Estem en una època de rumors, ho entenem perfectament. Neymar està amb nosaltres i comptem amb ell. És un jugador a qui valorem molt pel seu futbol i pel que aporta al vestidor», va explicar Valverde en la seva primera resposta abans del seu debut com a entrenador al Barça. Contra el Juventus (00.00 h, TV-3 i Cuatro), ni més ni menys, que va eliminar l’equip de Luis Enrique de la Champions fa tres mesos.

"Estem en una època de rumors, lo entenem perfectament. Neymar està amb nosaltres i contamos amb ell. És un jugador al que volem molt per lo futbolístic i por lo que aporta al vestuario"

REPARTIMENT DE MINUTS

La seva estrena a la banqueta blaugrana el preocupa més que el cas Neymar. No deixa de ser el debut i convé que l’equip ofereixi una bona imatge. El tècnic no va voler avançar quin esquema tàctic utilitzarà, però sí que va assegurar que seria un Barça reconeixible. Amb Neymar, Messi i Suárez, tot i que ni el trident ni ningú completarà tot el matx. Els minuts es repartiran entre la plantilla, encara que difícilment hi participaran els 26 futbolistes desplaçats.

Valverde opta per viure al dia, de moment, i prendrà les decisions a mesura que sorgeixin els problemes. Neymar no és un problema. Ho serà quan se’n vagi i se li hagi de buscar un substitut. «No crec que Busquets se’n vagi demà i no crec que Neymar se’n vagi demà tampoc», va dir l’entrenador, en un gst de complicitat al migcentre, assegut al seu costat abans de l’entrenament del vespre. Busquets es va voler mantenir al marge de la rumorologia que envolta el brasiler: «Ell sap que millor que aquí no estarà enlloc».

"¿Què puc ensenyar-los? Jo soc aquí per ajudar en lo que pugui, i per aprendre també d'ells i millorar. M'agradaria que progressessin en la mesura que jo pugui progressar"

EL FINAL DE CICLE

Notícies relacionades

Més que Neymar, al guia de l’equip l’incomoda que li preguntin, com ahir, sobre l’ocàs de l’equip que va semblar intuir un periodista nord-americà. «Serà la meva desena temporada a l’equip i en la primera vam aconseguir el triplet. Quan no guanyes tots els títols importants sempre es diu que s’acaba una època o una generació, però aquest equip ha seguit guanyant», va dir, sense necessitat d’enumerar els 25 títols que es deuen amuntegar a les prestatgeries de casa seva.

I aquest serà el repte de Valverde després de recollir el testimoni de Luis Enrique, que va aportar els últims nou trofeus. No n’hi haurà cap en joc contra el Juventus, que també disputarà el seu primer partit. Valverde s’asseurà a la banda amb tota la humilitat del món. La mateixa que exhibeix des del primer dia: «¿Què els puc ensenyar? Jo soc aquí per ajudar en tot el que pugui, i per aprendre també d’ells i millorar. M’agradaria que progressessin en la mesura que jo pugui progressar».