El Barça va contractar el testaferro de Rosell

La SER revela que el ciutadà libanès va firmar contractes amb el club blaugrana per 180.000 euros per buscar acords comercials i trobar patrocinadors

jdomenech32627311 madrid 01 02 2016 llegada a la audiencia nacional de rosell 170618202333

jdomenech32627311 madrid 01 02 2016 llegada a la audiencia nacional de rosell 170618202333

2
Es llegeix en minuts

El 'cas Rosell' embruta ara el Barcelona després que la Cadena SER a Catalunya revelés ahir que el club va contractar el ciutadà libanès Shahe Ohannessian, considerat per la policia com el testaferro de Sandro Rosell. És més, va treballar fins al dia de la seva detenció a compte del Barcelona en la recerca d’acords comercials amb el club intentant trobar patrocinadors africans. Per aquesta feina, contractat per l’actual president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, es pactava un sou de 180.000 euros per dos anys, a raó de 90.000 anuals, segons va informar el programa 'Què t’hi Jugues' de Ràdio Barce­lona (Cadena SER).

D’aquesta manera, el cas Rosell es cola directament en les entranyes del club blaugrana, ja que Ohannessian va firmar pel Barcelona el mes de març passat, tan sols tres mesos abans de ser detingut i posat posteriorment en llibertat amb càrrecs acusat de suposat blanqueig de diners. El club ha confirmat aquesta informació a la SER, matisant que va ser l’entitat la que va liquidar el contracte amb el ciutadà libanès i que només li va arribar a pagar 14.000 euros, cosa que no havia revelat des de l’esclat de l’escàndol que ha portat Rosell fins a la presó de Soto del Real (Madrid), on està empresonat des del 25 de maig, acusat d’haver blanquejat uns 15 milions d’euros procedents de comissions suposadament il·legals.    

El Barcelona no només va confirmar la informació de la Cadena SER sinó que va apuntar més detalls d’aquesta vinculació comercial amb el testaferro de Rosell. «OPUUPO, S.L. presidida per Shahe Ohannessian va mantenir una relació puntual amb el club en la recerca de patrocinis per a Àfrica, entre els mesos de març i maig del 2017», comença admetent l’entitat. «A instàncies del club tan aviat es va conèixer la seva implicació en el cas que afecta l’expresident Rosell es va cancel·lar el contracte amb l’empresa OPUUPO, S.L», indica després justificant aquella relació comercial que tenia amb el ciutadà libanès, alhora que subratlla que «la intermediació en el món del patrocini és una pràctica habitual, especialment en àrees complexes a l’hora de gestionar-les».

ACUSAT I POSAT EN LLIBERTAT

Notícies relacionades

Ohannessian, un dels investigats en l’operació Rimet, va ser detingut en el marc de les investigacions contra Rosell. Actualment es troba actualment en llibertat amb càrrecs, tot i que se li ha retirat el passaport i no se li permet sortir d’Espanya. Segons Carmen Lamela, la jutge que està investigant el cas, Rosell va utilitzar a l’empresari com a testaferro per simular la venda de l’empresa Bonus Sports, que va ser liquidada el 2016. A l’arribar a la presidència el 2010, el dirigent va vendre l’empresa al seu amic fent-ne apoderada la seva dona, Marta Pineda i, finalment, Ohannessian va crear Opuupo. Va ser, precisament, amb aquesta empresa amb la que va firmar l’acord amb el Barcelona per dos anys, encara que no va tancar cap acord de patrocini.

El club no va informar d’aquest recent acord assolit amb el testaferro de Rosell, un dels investigats en el cas Rimet, fins que no el va destapar ahir la SER.