El Barça de Valverde obre el 12 de juliol un exigent estiu

L'equip se n'anirà de gira pels Estats Units el 19 de juliol, on jugarà contra Juventus, Manchester United i Madrid en amistosos

marcosl38695464 barcelona   01 06 2017   deportes   ernesto valverde en el b170615173342

marcosl38695464 barcelona 01 06 2017 deportes ernesto valverde en el b170615173342 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

L'estiu no serà gens fàcil en el nou Barça que té data de sortida (12 de juliol). Nou, però, a la vegada, vell Barça perquè no hi ha cap cara nova a la seva plantilla. El gran, i únic, canvi està, de moment, a la banqueta, on la serenitat i la calma que transmet Ernesto Valverde, l’exentrenador de l’Athletic, han de contrarestar la tensió que desprenia el volcànic Luis Enrique. L’equip que va guanyar la Copa es posa en marxa a mitjans de juliol i en tot just un mes ja estarà jugant contra el Madrid, campió d’Europa i de Lliga, el primer títol oficial de la temporada: la Supercopa d’Espanya (anada al Camp Nou, tornada al Bernabéu).

Valverde, que aquesta setmana ha estat coneixent la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, departint amb el president Josep Maria Bartomeu i tenint reunions de feina amb Robert Fernández, el secretari tècnic, sap que no ho tindrà gens fàcil. Per començar, no li ha arribat cap fitxatge. Ni Bellerín ni Verratti ni l’extrem que vol... Al Camp Nou el mercat es cou a foc lent, tant en la sortida de jugadors (Mathieu encara no ha trobat destí, tampoc Arda Turan), com en l’entrada.

SESSIONS DOBLE DE TREBALL / El club ha d’activar totes aquestes operacions perquè Valverde tingui, almenys, un parell de peces noves quan obri la porta del seu despatx el pròxim 12 de juliol i rebi llavors la seva nova plantilla. Nova per a ell, però vella per als altres. Dos dies més tard (14 de juliol) arribaran els internacionals espanyols (Iniesta, Busquets, Piqué i Jordi Alba), a més de Messi, i podran treballar gairebé durant una setmana en sessió doble (matí i tarda) a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí. I el 19 de juliol, tots aniran cap als Estats Units. Tots, excepte els que estan participant en la Copa Confederacions (Ter Stegen amb Alemanya, André Gomes amb Portugal) i en l’Europeu sub-21 (Denis Suárez). Si Bellerín i Deulofeu finalment acaben formant part del nou projecte blaugrana estarien en la mateixa situació que el jove gallec.

Notícies relacionades

TRES CLÀSSICS EN TRES SETMANES / A Valverde li toca, per tant, anar unint tots aquests detalls en un atapeït inici del curs. Atapeït perquè els rivals són de qualitat. La Juve, que va maltractar el Barça de Luis Enrique a la Champions, serà l’enemic en l’estrena amistosa del Txingurri a la banqueta blaugrana (22 de juliol, Nova York). Després, el United de Mourinho (i qui sap si de Morata) apareix com a segon obstacle (26, Washington) abans que a Miami (29) es visqui el primer clàssic dels tres que es veuran en tot just tres setmanes. Un de comercial i dos d’oficials (la Supercopa), encara que potser són més importants fins i tot en el terreny emocional que per frenar la ratxa de títols madridistes.

O sigui, poca broma per a l’inici de Valverde. Sense temps per fallar i, per ara, sense jugadors que injectin sang nova.