El Barça tomba el Granollers a les semifinals de la Copa del Rei d'handbol

Els blaugranes guanyen per 23 a 37 i s'enfrontaran an la final amb el Naturhouse

zentauroepp38830955 gra371  le n  10 06 2017   el lateral del fc barcelona lassa170610204156

zentauroepp38830955 gra371 le n 10 06 2017 el lateral del fc barcelona lassa170610204156 / J Casares

2
José María Expósito

El Barça Lassa lluitarà avui a Lleó (17.00 h. Movistar +) per la seva quarta Copa del Rei d’handbol consecutiva després de derrotar ahir a semifinals el Fraikin Granollers (23-37). Una setmana després de caure a les semifinals de la Champions, l’equip blaugrana no va donar opció al conjunt vallesà i al descans ja comptava amb un avantatge de set gols. El rival serà el Naturhouse, que es va imposar per 33-21 a l’Anaitasuna.

El Barça, que fa quatre anys que no perd un sol partit en tornejos nacionals, va sortir molt fort per segellar aviat el pas a la final. El Granollers va aguantar els 10 primers minuts, però a partir d’aquí va afluixar davant un equip manifestament picat pel que havia passat a la final four de la Champions, com va reconèixer Víctor Tomàs. «Havíem de venir aquí a compensar allò de Colònia. Són formats no diria que injustos, però sí cruels. Després d’una fase de grups espectacular, després d’eliminar el Kiel, perds el primer partit de la final four amb un gol en l’últim minut i adeu-siau».

La clau al vestidor blaugrana era tancar bé la defensa i fruit d’aquesta pressió van arribar nombroses pèrdues de pilota del Granollers, que va veure com el Barça s’escapava fins a arribar al descans amb una renda de set gols (10-17). «En tornejos així, a vida o mort, la defensa és fonamental. Estar bé al darrere ajuda moltíssim a portar els partits còmodament com avui», va analitzar el capità blaugrana.

La segona meitat gairebé no va tenir història. Els vallesans van intentar evitar un marcador escandalós, però la diferència no va fer més que créixer fins al final.

COMIAT D'ÁLAMO I FERRER

Fins llavors el més emocionant va ser la substitució de Vicente Álamo, l’històric porter del Granollers, que jugava el seu últim partit, igual que Álvaro Ferrer. «He tingut la sort de disfrutar de l’any del meu comiat a casa i retirar-me amb la samarreta del meu club», va celebrar el porter de Montcada, de 41 anys, 22 com a professional.

Fraikin Granollers, 23; Barcelona Lassa, 37

Frankin Granollers (10+13): Álamo (Sastre), Cabanas (1), Figueras (7), Marc Cañellas (4), Resina (-), Arnau García (3), Da Silva (2), Marc García (-), Álvaro Ferrer (-), Cumplido (3), Adrià Pérez (-), Porras (1), Flores (2).  Barcelona Lassa (17+20): Pérez de Vargas, Víctor Tomás (1), Sorhaindo (1), Valero Rivera (8), N’Guessan (1), Mem (3), Viran Morros (2), Syprzak (4), Saubich (2), Entrerríos (2), Jallouz (3), Lazarov (2), Antonio García (4), Aitor Ariño (3), Noddesbo (1).