Luis Enrique: "Osasuna serà perillós"

El tècnic del Barça advoca per fugir de l'eufòria després de la victòria al Bernabéu malgrat rebre el cuer

38178087 60

38178087 60 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com que després de cada gran victòria ha vingut una notòria patacada, Luis Enrique ha preferit subratllar la condició de rival "perillós" l'Osasuna, el cuer de la Lliga, i que pot certificar el seu descens si perd al Camp Nou i guanyar el Leganés. El gran triomf del clàssic (2-3) ha revitalitzat la il·lusió del Barça per revalidar el títol, i li ha tornat el liderat, però encara segueix en mans dels resultats del Madrid, que disposa d'un partit més.

El Barça va punxar a Riazor (2-1) després del 6-1 al PSG i va caure a París després de la golejada a l'Alabès (0-6), com va punxar a Màlaga (2-0) després d'apallissar el Sevilla (3-0) per citar alguns exemples. La conquista de la Lliga passa per ser un equip regular, i aquesta falta de continuïtat ha portat el Barça a dependre del Madrid. Aquesta regularitat, precisament, és una condició indispensable per coronar-se campió: guanyar els cinc partits fins al final. Tot i així, és imprescindible una derrota blanca.

"No hi ha enemic fàcil i molt menys en les últimes jornades. Sempre es produeixen resultats sorpresa, que ningú espera, i hem d'estar preparats" 

"No hi ha enemic fàcil i molt menys en les últimes jornades", ha recalcat Luis Enrique, rebutjant "els contes de la lletera" que mai es compleixen. "Sempre es produeixen resultats sorpresa, que ningú s'espera, i hem d'estar preparats". Aquesta preparació, a aquestes altures, no es dedica a prevenir les virtuts del rival, sinó a potenciar les pròpies, "donar la nostra millor versió".

MÈRIT COL·LECTIU

Notícies relacionades

Entre elles, Leo Messi, que no requereix cap atenció especial, més enllà del que li dediquin els metges i fisioterapeutes per curar-li les ferides sofertes. L'astre tot sol pot decidir partits. Com el del Bernabéu. Encara que Luis Enrique hagi repartit el mèrit del triomf en tots aquells que van intervenir. Les portades s'han dedicat a Messi i l'han convertit en l'heroi exclusiu. Evitant, per exemple, la figura de Ter Stegen i les seves 12 parades.

"Per guanyar al Bernabéu necessites un gran porter, una gran defensa, un gran centre del camp i una gran davantera, no hi ha cap altra manera", ha dit Luis Enrique, que també ha recordat l'actuació de Bravo en la temporada anterior, que es va saldar amb un encara més sonor 0-4. Aquell dia no hi havia Messi, que va reaparèixer en la segona meitat després de la lesió que havia patit. Al tècnic no li fa pena deixar d'entrenar l'astre argentí, ara que enfila el seu comiat de la banqueta: "Prefereixo mirar-lo des de la perspectiva positiva que he pogut veure infinitat de coses i disfrutar en aquests tres anys en primera persona".