Perilla el clàssic per a Neymar

Gil Manzano destaca en la primera expulsió del brasiler al Barça que va aplaudir el quart àrbitre

jdomenech37990045 malaga  spain   april 08   neymar jr  of fc barcelona is sho170408231118

jdomenech37990045 malaga spain april 08 neymar jr of fc barcelona is sho170408231118 / David Ramos

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Neymar mai li ha marcat un gol al Màlaga des que va arribar el 2013. Les negres experiències amb l’onze andalús van virar al vermell. Al vermell de la targeta que va veure, adquirint el dubtós honor de ser el primer jugador del Barça expulsat en la present Lliga i el primer des que l’octubre del 2015 Mascherano veia una vermella directa contra l’Eibar. Neymar es va emportar un inoblidable record de La Rosaleda, tancant una de les seves pitjors actuacions en els 179 partits que ha disputat amb el Barça. Dies després de celebrar el gol número cent, va estrenar el compte d’expulsions.

    

Amb el temps, Neymar oblidarà que aquesta jornada tan funesta va coincidir amb el virtual comiat de la Lliga. I, virtualment es va acomiadar del clàssic. La redacció de l’acta arbitral posa en perill la seva participació en el duel del Bernabéu d’aquí dues jornades. Gil Manzano va escriure que havia expulsat el brasiler per dues targetes grogues, fet que suposa un partit de sanció que complirà davant la Reial So­cietat. 

El gol i el penal

Però el col·legiat extremeny també va escriure: «Després de ser expulsat i quan es disposava a entrar en el túnel de vestidors, es va dirigir al quart àrbitre aplaudint-lo». Aquest afegit podria costar-li un segon partit per desconsideració, fet que el privaria de jugar davant el Madrid.

    

Neymar va marxar indignat del camp sense veure una de les decisions més controvertides de la temporada. Del mateix calibre que el gol al camp del Betis tret des de dintre de la porteria. Aquesta vegada, Gil Manzano i el seu linier, com aquell dia Hernández Hernández i el seu, va treure fora de l’àrea un penal claríssim sobre Sergi Roberto. El brasiler ja estava al vestidor, el tercer expulsat de la temporada després de Mathieu a la Champions i de Sergi Roberto a la Copa.

Les punyeteres botes

Neymar aquesta vegada no es va canviar les botes en què estan inscrites les paraules «gosadia» i «alegria». Les punyeteres botes el van conduir al camí de la perdició que va emprendre. El davanter es va ajupir per lligar-se els cordons massa a prop de la pilota per impedir que el Màlaga tragués una falta i Gil Manzano li va treure la groga. «Són accions del joc que no es poden evitar, m’ha passat a mi i a molts jugadors», va ser la disculpa de Robert Fernández, el secretari tècnic. «He vist entrades molt lletges per darrere, i treure una targeta per lliguar-se les botes... si s’ha de filar prim amb el reglament amb unes coses, que sigui amb totes», va afegir Luis Enrique.

Notícies relacionades

    

L’expulsió va arribar amb una topada de Neymar amb Llorente. El central del Màlaga va rebre la ira acumulada pel davanter en el seu duel amb Rosales, del qual van saltar espurnes. Venia larvat de partits anteriors. Neymar ja tenia les cames morades i davant un rival que li suggeria negres auguris, va marxar vermell de vergonya.