El Barça llença la Lliga

Els blaugranes s'estavellen davant un combatiu Màlaga i un desequilibrant arbitratge de Gil Manzano

zentauroepp37990646 fc barcelona s luis alberto suarez puts his hands behind his170409000003

zentauroepp37990646 fc barcelona s luis alberto suarez puts his hands behind his170409000003 / Daniel Tejedor

4
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / MÀLAGA

EI Barça es va deixar mitja Lliga, o potser més, a La Rosaleda davant un combatiu Màlaga que va tenir més fe que els blaugranes en un partit decebedor perquè no és acceptble que el conjunt de Luis Enrique es quedés sense veure porta jugant-se el campionat davant un rival que sua sang per escapar de la zona de descens. Ni l’ensopegada del Madrid davant l’Atlètic al Bernabéu que tornava a deixar el Barça depenent de si mateix va fer l’efecte desitjat. L’equip blaugrana es va estavellar contra Kameni, Suárez es va quedar sec un cop més davant l’únic conjunt a qui no ha aconseguit fer cap gol i també, s’ha de dir, el col·legiat Gil Manzano hi va posar el seu granet de sorra fent sortir de polleguera els uns i els altres, especialment els blaugranes.

I això que el Barça va començar entonat, triangulant amb velocitat entre Messi, Neymar i Alba per l’esquerra, buscant desbordar amb les penetracions del brasiler en les seves diagonals interiors. I va tenir el Màlaga acorralat en aquests primers compassos. El conjunt andalús, molt replegat, cada cop feia més petit el setge defensiu sobre Kameni, que va tornar a lluir-se com sempre que juga amb el Barça. Alba va enviar una pilota llarga cap a Suárez, trencant les línies rivals i l’uruguaià va controlar amb el pit, però el seu xut a boca de canó el va enviar a córner Kameni. 

El Barça se sentia còmode i tenia el partit on volia. Messi endarreria la seva posició a la línia de tres quarts i des d’allà mirava l’horitzó. I dues vegades va deixar André Gomes amb una posició més que franca per rematar, però el portuguès, un cop més, va exhibir la seva exasperant lentitud desaprofitant dues clares opcions d’avançar el seu equip. En canvi, Sandro no va fallar. Va arribar al Màlaga des del Camp Nou a cost zero. ¡Quin regal!, perquè ara aquest davanter no té preu, almenys per als malaguistes, aferrats als seus gols providencials per foragitar definitivament el descens. Mathieu, despistat, va trencar el fora de joc i la passada llarga de Juankar va deixar completament sol Sandro davant Ter Stegen. I l’exblaugrana no va fallar. El partit es posava costa amunt per als blaugranes i la Lliga encara més.

DECISIONS ARBITRALS  

L’equip de Luis Enrique va intentar recompondre’s però ja s’havia embolicat tot. I a això també hi va contribuir el col·legiat Gil Manzano, que va ensenyra les tres primeres grogues a Alba, Neymar i Umtiti, totes per protestar, mentre que el Màlaga comptabilitzava diverses dures entrades que es van quedar sense penalitzar, per a desesperació de Luis Enrique des de la banqueta. El Barça s’angoixava i el seu joc va deixar de fluir.

Luis Enrique va retocar l’equip després del descans donant entrada a Iniesta per Denis i a Sergi Roberto per Mathieu, i del 4-3-3 es va passar al 3-4-3. Va semblar que el canvi feia efecte, però va ser un miratge. Suárez va desaprofitar dues clares ocasions per empatar: en la primera va deixar passar la pilota pensant que Messi arribava a rematar i en la segona va regatejar Kameni i no va provar el xut perquè es va anar quedant sense angle.

Notícies relacionades

I sense Neymar també es va quedar el Barça perquè Gil Manzano no va dubtar ni un segon a mostrar-li la segona groga per una entrada a deshora en una pilota disputada. Tot el que li va consentir a l’equip andalús en el primer temps l’hi va negar a Ney, que va marxar abatut perquè deixava l’equip en inferioritat. El Màlaga va poder respirar, perquè l’angoixa blaugrana s’anava incrementant-se, i hauria pogut sentenciar el duel, però el línia va anul·lar erròniament el 2-0 de Peñaranda.

Luis Enrique ja havia mogut totes les seves peces perquè Alcácer va rellevar André Gomes, un cop més inoperant. Iniesta i Messi buscaven forats entre línies però no hi havia manera. Sergi Roberto, que va tenir una aportació brillant tot i que li va faltar el gol, que va tenir molt a prop gairebé al final, desbordava guanyant metres a gambades però la seva força es perdia en l’àrea sense remei. Les forces blaugranes es van anar esgotant perquè el partit es va trencar en una anada i tornada, amb contraatacs malaguenys que amenaçaven de trencar el xoc. Gil Manzano tampoc va veure un clar penal a Sergi Roberto, clamorós, però el va marcar fora de l’àrea i Messi tampoc va tenir el seu dia amb les faltes. Jony va sentenciar amb un contraatac i el partit va quedar sentenciat. Qui sap si també la Lliga, perquè ara el Barça està més lluny del Madrid.

Màlaga, 2 - Barcelona, 0