El Juventus de Dani Alves serà el rival del Barça

L'equip d'Allegri ha millorat respecte a la final del 2015 i segueix dominant la Lliga italiana

jdomenech37673619 tur13  tur n  italia   14 03 2017   jugadores de juventus ce170317121842

jdomenech37673619 tur13 tur n italia 14 03 2017 jugadores de juventus ce170317121842 / ALESSANDRO DI MARCO

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dani Alves no volia tornar al Camp Nou amb el Juventus i enfrontar-se als seus antics companys, però no li quedarà més remei. Tornarà a la que ha sigut casa seva vuit anys (2008-16) i lluitarà amb Neymar, un dels seus millors amics. El Juventus-Barça és una de les eliminatòries més apassionants i incertes dels quarts de final, juntament amb un altre clàssic del futbol europeu: el Bayern-Madrid.

El Juventus es torna a trobar en el camí blaugrana després de l'últim duel que van jugar a la final de Berlín el 2015. El Barça es va proclamar campió amb un clar 3-1. Des d'aleshores, el quadro italià s'ha seguit reforçant i progressant per reinserir-se en l'elit continental. Aquell equip que va perdre Morata, Pirlo, Arturo Vidal i Pogba és un conjunt molt ben reforçat. Millor que aquell.

Líder sòlid a Itàlia, el seu pas per la Champions és igual de poderós: ha guanyat sis dels vuit partits i ha empatat els altres dos. L'incombustible Gialuigi Buffon només ha encaixat dos gols en tota la competició. Gonzalo Higuaín, amb tres gols, és el màxim golejador d'una Juve que ha marcat 14 gols.

MÉS CANVIS A LA JUVE

Notícies relacionades

Des de la final de Berlín ha canviat més el Juventus que el Barça. A les files de Luis Enrique a penes es registra el canvi del lateral dret, després de la marxa d'Alves, que ha sigut substituït per Sergi Roberto, l'heroi del miracle de vuitens. Umtiti i Mascherano es disputen una de les places de central al costat de Piqué, però la resta de l'equip és el mateix.

Massimiliano Allegri (49 anys) ha injectat una renovació més sensible i un punt més atrevida sobre una base de 4-2-3-1. La defensa ha canviat els laterals, amb Alves i Alex Sandro, mentre que al centre encara perviuen Bonucci i Chiellini. Khedira i Marchisio solen jugar al centre del camp, i al davant disposa de diverses combinacions, segons el to més atrevit o conservador que hi vulgui imprimir. Cuadrado, Pjanic i Mandzukic es reparteixen les bandes; el centre es reserva per a la creativitat de Paulo Dybala, la nova promesa argentina, mentre que l'eix de la davantera el conserva l'exmadridista Higuaín.