Luis Enrique: "Ens ha faltat precisió i fluïdesa davant el gol"

rozas37648415 gra362  a coru a  12 03 2017   el entrenador del fc barcelon170312185720

rozas37648415 gra362 a coru a 12 03 2017 el entrenador del fc barcelon170312185720 / Cabalar

3
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÉNECH / LA CORUNYA

Tots van reconèixer que podia haver guanyat qualsevol. Tots van reconèixer que, pel que fa a cansament i mentalitat positiva, estaven empatats. El Deportivo perquè havia jugat entre setmana contra el Betis i havia empatat després d’un gran esforç i el Barça, per la remuntada contra el París SG. Tothom reconeixia que als blaugranes els va faltar encert i als gallecs, els va sortir tot rodó. L’eufòria de dimecres del Barça al Camp Nou es va traslladar ahir al Depor, que comença a allunyar-se dels llocs de descens.

«Des del minut u m’he adonat que el partit se’ns complicaria», va admetre Luis Enrique. «No hem tingut la fluïdesa, lucidesa i precisió necessàries en els metres finals, a l’àrea rival, per materialitzar les ocasions que hem creat i el domini de la pilota que hem tingut. Estava convençut que qui marqués primer tindria més de mig partit guanyat i han sigut ells».

El tècnic asturià, que en cap moment va utilitzar el desgast físic i mental, l’eufòria de dimecres com a excusa, va recordar que «tots al vestidor sabem que, a la Lliga espanyola, ningú regala res i encara menys els equips que, arribat el tram final de la temporada, lluiten per escapar-se del descens». Lucho va lamentar que els seus jugadors no estiguessin lúcids en els trams finals «però és que és allà, a l'àrea, on es decideixen els partits i on és molt complicat moure's perquè no hi ha espai». I és una llàstima perquè com va dir Luis Enrique «era molt important guanyar i demostrar als nostres adversaris que el Barça ha tornat a la línia ascendent i que actua amb contundència. I no ha pogut ser, una llàstima».

«Jo diria que hem regalat un bon grapat de minuts a la primera part i això no està bé», va reconèixer Luis Suárez a BeinSport TV. «Ells, que estaven molt necessitats dels punts perquè intentaven eludir els llocs de descens han fet un bon partit i no crec que nosaltres hàgim patit el desgast de la Champions, perquè el Depor també va jugar entre setmana. Simplement, quan eliminem el PSG no ens hem de tornar bojos i, quan caiem a Riazor, tampoc ens hem d’ensorrar. Això segueix i nosaltres intentarem redreçar el rumb».

Notícies relacionades

És evident que si algú estava eufòric a Riazor era Álex Bergantiños, un jugador que ha marcat quatre gols a la Lliga, tres al Barça. «Quan era jove i portava el 4, tothom m’anomenava Koeman, pel meu estil de joc», va somriure l’autor del gol del triomf gallec. «La veritat és que hem preparat molt bé el partit perquè sabíem que el Barça pateix molt a pilota parada i els dos gols nostres han vingut de jugades així». Quan li van preguntar sobre si els culers van acusar l'eufòria i el partit de dimecres, Bergantiños va assegurar que sí, és clar. «Aquests pics de densitat mental es noten, ¡i tant que es noten!, ells van fer una gran remuntada i jo crec que els ha afectat».

Pepe Mel, entrenador del Deportivo, va recordar la remuntada del Barça a la Champions. «No sé si l’eufòria els ha pogut afectat o no, ho ignoro. Jo només sé que li he agraït a Luis Enrique el partidàs i la remuntada perquè em van fer disfrutar molt. I me’n vaig alegrar molt per ell», va explicar el tècnic que va destacar «tots» els seus jugadors per la victòria. «Els he dit que l'única manera de guanyar el Barça era que ells sortissin al camp creient-se tan bons com els barcelonistes. S'ho han cregut i ho han aconseguit. Hem lligat els seus jugadors més importants i, sobretot, quan ens han empatat, que era el moment més perillós, hem sabut aixecar el cap i seguir lluitant».