Koeman: "Messi espanta el porter"

L'heroi de Wembley elogia el ric catàleg que exhibeix el geni argentí després d'igualar el seu rècord de gols de falta (26) al Barça

marcosl36845170 barcelona    11 01 2017       deportes           messi ejecu170112204312

marcosl36845170 barcelona 11 01 2017 deportes messi ejecu170112204312 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
David Torras
David Torras

Periodista

ver +

Ronald Koeman està preparant el duel de diumenge amb el seu vell amic Pep Guardiola. A la Premier passen aquestes coses. Fa tot just tres mesos que el City i l’Everton es van enfrontar a l’Etihad de Manchester (1-1) i ara tornaran a coincidir al Goodison Park. Però mentre arriba el moment d’abraçar-se amb el Pep, Koeman devora tot el futbol que passa per davant dels seus ulls. I si és el Barça, encara més. 

Per això, no va poder evitar un gest de sorpresa quan va veure que Messi, el geni que va revisant tota la història del club a mesura que va superant rècords d’altres temps, marcava un meravellós gol de falta. No va poder evitar agafar el seu mòbil i tuitejar personalment per felicitar el geni argentí, advertint-lo, això sí, que encara comparteixen el registre de màxim golejador blaugrana en el llançament de faltes: Koeman en va aconseguir 26; Messi n’ha marcat 26. De moment. «Te’n falta un per al rècord», va escriure el tècnic de l’Everton abans d’elogiar el ric catàleg de l’astre argentí.

«Perfecte. M’alegro que sigui el Leo, és clar que sí. Ell espanta els porters», va explicar l’heroi de Wembley a EL PERIÓDICO, orgullós que ja no només li truquin cada 20 de maig (data que el Barça va conquistar la primera Copa d’Europa al vell Wembley que ni tan tan sols existeix), sinó que cada llançament de falta de Messi evoca la memòria de l’exdefensa holandès. De Ronald a Leo. Dos especialistes, dos mons.

La potència que transmetia Koeman en cada xut contrasta, curiosament, amb la subtilitat i enginy que emana Messi. «¿El secret de les faltes? Són qualitats de cada jugador i ell té aquesta qualitat perquè, per a mi, és el millor del món», va subratllar l’entrenador de l’Everton, emfatitzant que «no només fa gols de falta sinó que se’n pot anar de quatre defenses, encarar el porter, regatejar-lo i marcar. Però també pot assistir el company, fer passades i no només regatejar o xutar».

"ÉS EL MÉS COMPLET"

A Koeman li encanta parlar de les faltes, un art que ell va perfeccionar en la seva gloriosa època al Camp Nou. Pràcticament infal·lible en els penals, cada vegada que la pilota s’aturava al balcó de l’àrea feia tremolar les defenses i els porters rivals. Com Messi. «És el millor perquè és el més complet. Llançar les faltes també és una qüestió de confiança», va admetre l’holandès, autor de la falta més famosa en la història del club. La falta de Wembley.

"El Leo té tan bon toc que pot escollir el primer pal, a dalt, a baix. Com més varietat, millor" (Koeman)

«Ja han passat molts anys i és lògic que es recordi aquell moment. És molt especial. Ningú ens deia que havíem d’assajar les faltes. Amb Johan no ho fèiem. Ni faltes ni córners», va confessar l’entrenador de l’Everton. «Però a mi m’agradava entrenar-la. Crec que Messi també ho fa, això es nota», va dir.

XUTS DIABÒLICS

A Koeman li encanta la capacitat que ha demostrat Messi per incloure nous registres en el seu catàleg. «El Leo té tan bon toc que pot elegir el primer pal, a dalt, a baix... Com més varietat, millor. Pot xutar fort, pot xutar col·locat...», va comentar l’exdefensa. «Tot això dificulta molt al porter i, al mateix temps, l’espanta. No sap per on li vindrà la pilota. Jo, a l’inici, xutava més fort, però després buscava els dos costats de la porteria», va afirmar.

"Tirar una falta té molt de 'feeling', però tot s'ha de treballar. I es nota que el Leo ha treballat molt" (Koeman)

Notícies relacionades

«Tirar una falta té molt de 'feeling', però tot s’ha de treballar. I es nota que el Leo ho ha treballat molt. Ara hi ha un moment que el porter té por, per això fa un pas a l’esquerra i després ja no arriba a l’altre costat», va explicar Koeman, que va disfrutar d’aquell fastuós gol a l’Athletic.

Abans, ell entrenava aquests llançaments amb «Hristo durant dues o tres vegades a la setmana», ara Messi, que ha marcat 18 dels 26 gols netejant de velles teranyines els dos escaires (esquerre i dret), acostuma a acabar els entrenaments jugant amb Suárez i Neymar. «S’ha de practicar perquè has de saber trobar el toc». Koeman tenia aquell demolidor xut. El de Messi és diabòlic.