El Camp Nou clama "Tebas, vés-te'n ja"

El Camp Nou treu mocadors contra el president de la LFP i el Comitè de Competició pels seus atacs als blaugranes arran del cop d'ampolla de Mestalla

jcarmengol36088951 barcelona      29 10 2016      deportes       tarjeta roja a161029232419

jcarmengol36088951 barcelona 29 10 2016 deportes tarjeta roja a161029232419 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

No, no és que l’àrbitre hagués xiulat un penal inexistent o que expulsés un blaugrana de forma injusta, però el Camp Nou es va omplir de mocadors blancs acompanyats d’una sonora xiulada en el minut 12 de partit, mentre que a la grada d’animació, al mateix temps. irrompien centenars de targetes vermelles. ¿El destinatari de la bronca? Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional, i també els tres membres del Comitè de Competició, el trio de jutges madridistes que cada setmana han d’impartir justícia i que molt sovint s’obliden de treure’s la samarreta blanca. Ells tres, juntament amb Tebas, un altre declarat seguidor del Madrid, s’han encarregat de cabrejar la parròquia culer des que dissabte passat va volar una ampolla a Mestalla amb destí al cap d’algun blaugrana. 

    Tant Tebas com el trio en qüestió van recriminar més l’actitud dels jugadors del Barça que el mateix llançament de l’ampolla. I, és clar, el Camp Nou va dir prou. «Tebas vés-te’n ja, Tebas vés-te’n ja», va ressonar amb força el nou crit de guerra que segurament acompanyarà a partir d’ara els partits de l’equip de Luis Enrique, que en la prèvia no va voler afegir més gasolina al foc d’aquesta polèmica.

Imatges omeses

Però Bartomeu sí que va reiterar en l’assemblea de socis compromissaris la determinació del Barça de no deixar-se trepitjar més pels estaments de la capital en el que entén que forma part de «campanyes que tergiversen la realitat i corresponen a campanyes partidistes».   Així que el Camp Nou va reaccionar a aquesta queixa i per partida doble perquè a la segona meitat, de nou al minut 12, els mocadors blancs, les cartolines vermelles, els xiulets i el «Tebas vés-te’n ja» van tornar a ser més que evidents. Per a tothom menys per al senyal televisiu de Movistar Partidazo que oferia el partit, que va evitar donar una sola imatge de res ni en la primera ni a la segona part.

    En canvi qui va rebre tots els aplaudiments va ser Rafinha, autor del gol i responsable que els tres punts es quedessin a casa en un partit més que espès. El brasiler ja suma cinc gols a la Lliga en les cinc vegades que ha sigut titular. No va ser en canvi el dia de Messi. Bé, ni de Leo ni de Suárez ni de Neymar, encallats com poques vegades s’ha vist. Encara que especialment fluix va ser el partit de l’argentí, que va semblar fins i tot com si trobés la pilota i la gespa estranyes, com si les hi haguessin canviat. Ni un sol regat li va sortir net i fins i tot va fallar un mà a mà amb el porter Ochoa, després d’una gran assistència d’Alcácer, que Messi va enviar molt alt per sobre del travesser.

Notícies relacionades

    Mal dia per fallar tant perquè la nit prometia moltes més alegries just el dia que el Camp Nou complia els 1.500 partits. També Leo estava a només dos gols de sumar els 500 com a blaugrana (467 oficials i 31 amistosos), però l’efemèride haurà d’esperar. Potser serà dimarts que ve davant el City. Qui sap. Tractant-se de Leo, tot és pos­sible.

    El que sembla impossible és acabar un partit sense que algun barcelonista rebi una groga per protestar. Ahir va ser el torn de Neymar, que es va embrancar amb el seu marcador a falta d’un minut. Nou grogues han vist els blaugranes per queixar-se: 3 Suárez, 2 Neymar, 2 Messi, 1 Alba i una altra Busquets.  Que no s’hagi de lamentar.