Multa al València i garrotada al Barça

El Comitè castiga amb 1.500 euros el llançament d'objectes i critica el "comportament poc exemplar" dels blaugranes

jdomenech36013808 topshot   barcelona s argentinian forward lionel messi  r  s161026140902

jdomenech36013808 topshot barcelona s argentinian forward lionel messi r s161026140902 / JOSE JORDAN

3
Es llegeix en minuts
J. DOMÈNECH / C. F. MARCOTE / BARCELONA / MADRID

Una multa no gaire més que simbòlica de 1.500 euros per al València per les ampolles llançades a Mestalla als jugadors del Barcelona, una de les quals va anar a parar al cap de Neymar, i contundència absoluta per retreure la conducta de diversos futbolistes blaugrana per donar la raó als que han volgut convertir-los en els provocadors i únics responsables del que va passar al final del partit València-Barça.    

Aquesta va ser l’actitud del club valencianista i, el que resulta molt més sorprenent, del president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, l’opinió del qual semblen haver tingut molt en compte els membres del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a l’hora d’emetre un veredicte que, com a mínim, s’ha de qualificar de controvertit.

AMENAÇA DE TANCAMENT

El Barcelona s’ha sentit humiliat i ha qualificat el comentari dels jutges federatius de «totalment reprovable i abusiu» per convertir en culpables les víctimes. Competició va acordar ahir imposar la citada sanció econòmica per infracció de l’article 101.2 del Codi Disciplinari de la RFEF pel llançament d’objectes als jugadors del Barça en la celebració de l’últim gol (2-3) que els va donar la victòria i advertir de clausura l’estadi de Mestalla en el supòsit que es reiterin incidents similars.  A la vista de la resolució, el Barça surt fins i tot més malparat que el club de València, tenint en compte la duresa amb què el comitè carrega contra el «teatre» d’alguns jugadors del Barcelona.

Encara que la invocada provocació prèvia a la qual al·ludeix el València en les seves al·legacions no va ser considerada com a atenuant «ni de bon tros pot tenir efecte exculpatori de responsabilitat», Competició es refereix al comportament d’alguns jugadors del Barça com a poc exemplar i assegura que «els desqualifica i ridiculitza tots sols».

L’àrbitre del partit, Undiano Mallenco, només va recollir en l’acta l’episodi del llançament d’ampolles als jugadors del Barça quan celebraven el gol i que Neymar va poder continuar el partit sense ser atès, sense referència a la reacció de diversos jugadors –Neymar, Messi, Suárez, Mascherano i Busquets– quan els van començar a caure a sobre ampolles i altres objectes.

CRÍTIQUES DEMOLIDORES

«Òbviament, sense que res justifiqui o empari la indecorosa reacció d’una sèrie d’energúmens, no s’ha de passar per alt el reprotxable comportament que mostren alguns jugadors del F.C. Barcelona al dirigir-se amb certs gestos i expressions cap al públic durant la celebració del gol que acabaven d’anotar», diu.

Notícies relacionades

«Tampoc constitueix precisament un exemple d’esportivitat l’exagerada reacció d’alguns jugadors de l’esmentat club que, sense haver-los arribat a tocar cap ampolla, simulen o fingeixen de forma simultània haver rebut igualment l’impacte d’un objecte molt més contundent que l’ampolla que toca només un d’ells», afirma l’òrgan disciplinari federatiu, que dóna per bones les proves aportades pel València en les seves al·legacions i destaca, a més, la seva diligència per identificar el llançador de l’ampolla que va impactar en el davanter brasiler. «Circumstància que hauria de servir d’exemple per a altres clubs en supòsits anàlegs».

El comitè, per un altre costat, no es pronuncia sobre la denúncia del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) per les declaracions que va fer Suso García Pitarch després del partit. El director esportiu del València va afirmar, entre altres coses, que Undiano i els seus assistents «s’ho han de fer mirar, els farà vergonya tornar a veure aquest partit. El futbol espanyol no pot tenir un arbitratge tan lamentable».