¿Acord entre el Barça i Nike per 100 milions?

El club blaugrana i la multinacional d'Oregon podrien anunciar un acord milionari si es tanquen els serrells pendents

aguasch33843660 barcelona     30 01 2016     messi celebra el empa160518114004

aguasch33843660 barcelona 30 01 2016 messi celebra el empa160518114004

1
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona hauria arribat a un acord amb la marca esportiva Nike que reportaria 100 milions d'euros per temporada al club blaugrana. El principi d'acord, divulgat pel diari 'Ara', es podria fer oficial en les pròximes setmanes si es tanquen els serrells encara pendents.

En els prop de 100 milions d'euros a l'any hi estarien incloses totes les variables. Seria el contracte més lucratiu del futbol mundial i superaria fins i tot el que Manchester United va firmar amb Adidas l'anterior campanya i que puja a 96 milions.

Aquest acord alleujaria la pressió econòmica sobre Josep Maria Bartomeu i la seva directiva davant la dilatació de la firma de patrocini amb QatarSegons va publicar dimarts el diari 'As', el Barça sospesa la possibilitat de firmar per només un any amb el controvertit emirat de l'àrea del Golf.

A Doha l'equip blaugrana jugarà la setmana que ve un partit amistós, però sense moltes de les seves principals estrelles. Messi Suárez, per exemple, s'han de concentrar amb les seves seleccions per la Copa Amèrica i la seva participació en el partit és més que dubtosa. 

EL 'LICENSING'

Segons el diari 'Ara', en l'acord amb Nike es contempla que l'entitat blaugrana recuperi de la multinacional d'Oregon la capacitat d'atorgar llicències per a qualsevol producte de la marca Barça que no tingui a veure amb les equipacions esportives.

Notícies relacionades

Fins ara Nike gestionava les llicències a través d'una societat mixta amb el FC Barcelona i a canvi pagava uns 'royalties' al Barça. Una vegada completada la venda del producte, el Barça obtenia un segon ingrés. A partir d'ara el club blaugrana gestionarà directament les llicències.

Nike, per la seva part, estaria negociant paral·lelament amb el Chelsea després que el club londinenc cancel·lés el seu acord amb AdidasChelsea  sis anys abans que expirés l'actual contracte. Fins i tot amb la penalització, d'uns 50 milions, la ruptura li sortiria a compte al club d'Obramovitx. El seu acord rondaria els 64 milions.