Neymar culmina una «temporada perfecta»

El davanter celebra la seva aportació amb «gols importants» a la conquista dels tres títols

1
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

Una hora després d'acabar-se el partit encara es veia incapaç de descriure les seves sensacions després de marcar el tercer gol en l'última acció de la final. Neymar caminava per la zona mixta de l'Olympiastadion amb el seu fill Davi Lucca de la mà. «Encara no ho sé, és molt difícil d'explicar», va dir. Sí que va saber assegurar que se sentia «molt feliç» perquè creia haver culminat la seva «temporada perfecta» en el pla individual -«he marcat gols importants», va observar-, i en el col·lectiu pels tres títols conquistats.

Notícies relacionades

El rendiment de Neymar ha fet un salt estratosfèric. Sense que hagin cessat les polèmiques sobre el seu fitxatge, com en la primera temporada. Llavors va dimitir el president Sandro Rosell; aquest any se l'ha processat, a ell i Bartomeu, el substitut. I Neymar pare va haver de declarar a l'Audiència Nacional. La progressió del davanter brasiler radica més en l'adaptació al joc de l'equip, l'aclimatació a Europa i a Barcelona i a la mà de l'entrenador.

MOMENTS DOLENTS / Neymar va aterrar el 2013 amb una anèmia i després va patir un parell de lesions que li van fer perdre's 12 partits. Aquest any només  s'ha perdut dos enfrontaments per lesió. L'exigència de Luis Enrique i la connexió amb Messi han ajudat que la producció golejadora pugés de 15 a 39 gols. «He passat per moltes coses des que vaig arribar, però ara sóc feliç i espero seguir així en el futur», va explicar Neymar, mentre Davi Lucca el mirava sense entendre exactament què volia dir el seu pare. N'hauria tingut prou establint un paral·lelisme amb la consecució del triplet: «Vam passar uns moments dolents en què la Juve va estar millor, però vam conservar la fredor per aguantar i marcar els gols de la victòria».