L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Puyol deixa el Barça

L'excapità comunica el seu adéu una hora després de la destitució de Zubizarreta per no ser utilitzat en un escenari electoral

Carles Puyol, entre Josep Maria Bartomeu i Andoni Zubizarreta, el 30 de maig, durant la seva presentació com a adjunt a la direcció esportiva.

Carles Puyol, entre Josep Maria Bartomeu i Andoni Zubizarreta, el 30 de maig, durant la seva presentació com a adjunt a la direcció esportiva. / FC BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Feia dies que Carles Puyol volia deixar el Barça. Així ho havia comunicat l'excapità, però se li va demanar, tenint en compte la convulsa situació que vivia el club arran de la negativa del TAS a acceptar el recurs contra la sanció de la FIFA, que ajornés l'anunci d'aquesta decisió. Però una vegada fulminat Andoni Zubizarreta (aquest dilluns a les 16.03 hores), Puyol s'ha sentit alliberat per expressar la seva sortida del Camp Nou, el club on ha estat tota la vida.

Una hora més tard, ha llançat l'últim missatge a través de les xarxes socials. Puyol hauria pogut ser el nou 'Zubi' --exercia des de feia tres mesos i mig d'adjunt seu en la direcció esportiva--, però ha triat un altre camí. Potser anirà a Nova York, la idea inicial quan va abandonar el futbol l'estiu passat.

Puyol no ha volgut ser utilitzat per la junta de Josep Maria Bartomeu. Ni ser tampoc víctima del procés electoral que s'acosta al Camp Nou, sigui a final de temporada o el 2016, data fixada per als comicis. També se'n va fastiguejat després de tenir "l'oportunitat de veure l'altre costat del club". I no li ha agradat gens el que ha vist, encara que en el llarg comiat ha evitat cap crítica.

"He après molt, estic molt agraït i, ara, voldria experimentar altres coses des d'una altra perspectiva i des d'altres llocs", ha apuntat en el comunicat, obrint, alhora, una porta de retorn al Barça. "Vull créixer tant personalment com professionalment perquè, en un futur, tant de bo pugui tornar a aquesta casa i tornar-vos tot el que m'heu donat durant aquests inoblidables anys", ha subratllat l'exdefensa.

Una "transició gens fàcil"

Puyol se'n va el mateix dia que fan fora 'Zubi', signe de la profunda inestabilitat que sacseja diàriament el Barça de Bartomeu. Després d'admetre que està vivint "una transició" que no li resulta "gens fàcil", l'excapità tanca la seva etapa al Camp Nou sense tenir ni tan sols la possibilitat d'un homenatge. Se'n va potser als Estats Units per emprendre nous projectes, però sense perdre de vista mai el Barça. "M'hauria agradat poder-me acomiadar de tothom amb les botes posades, però la vida no és sempre com vols", ha confessat l'exjugador, lamentant que els genolls, trencats de tanta lesió, no li permetessin continuar. I els tres mesos i mig que ha passat en un despatx de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí s'han acabat aquest dilluns.

Aquest és el missatge íntegre de Puyol:

"Aquests tres mesos i mig m'han donat l'oportunitat de veure l'altre costat del club. He après molt, estic molt agraït i, ara, voldria experimentar altres coses des d'una altra perspectiva i des d'altres llocs. Vull créixer tant personalment com professionalment perquè, en un futur, tant de bo pugui tornar a aquesta casa i tornar-vos tot el que m'heu donat durant aquests inoblidables anys.

Notícies relacionades

Segueixo enormement agraït als empleats, directius, president i a la direcció esportiva per confiar i ajudar-me en aquesta transició que no em resulta gens fàcil. I sobretot a l'afició, que si ja com a jugador l'he sentit sempre molt a prop, ara, des de la meva retirada, la sento molt més encara.

M'hauria agradat poder acomiadar-me de tots amb les botes posades, però la vida no és sempre com un desitja. He estat i sóc molt afortunat de sentir tant afecte, per això només puc dir-vos GRÀCIES i que sapigueu que sempre us portaré al meu cor".

Temes:

Carles Puyol