Messi, Xavi, Iniesta i Neymar opten a la Pilota d'Or 2013

Ribéry i els madridistes Bale i Ronaldo, a la llista de 23 aspirants al guardó que entreguen la FIFA i 'France Football'

Neymar, Iniesta i Messi, aspirants a la Pilota d’Or 2013, la setmana passada, en un entrenament.

Neymar, Iniesta i Messi, aspirants a la Pilota d’Or 2013, la setmana passada, en un entrenament. / GUSTAU NACARINO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Quatre jugadors del BarçaMessi --vigent guanyador--, XaviIniesta i Neymar, opten aquest any a la Pilota d'Or, guardó que organitzen la FIFA i la revista francesa France Football, que aquesta matinada ha fet pública la llista dels 23 aspirants. Entre els escollits per guanyar el premi hi ha Christian Bale Cristiano Ronaldo, del Reial Madrid, i el francès del Bayern Munic Frank Ribéry. La gala d'entrega del premi tindrà lloc el 13 de gener al Kongresshaus de Zuric.

Messi, que té el rècord de premis --suma quatre Pilotes d'Or consecutives--, és un dels grans favorits. A més dels ja citats, hi ha Arjen Robben, del Bayern Munic de Pep Guardiola. Ribéry i Robin opten al guardó amb el plus que el seu equip ha sumat el triplet de Lliga, Copa i Champions.

Reus o Lewandowski, del Borussia Dortmund, també estan en la llista de 23 elegits, en què també destaquen Thiago Silva Zlatan Ibrahimovic (PSG), Radamel Falcao (Mònaco), Mesut Özil (Arsenal) i 'Kun' Agüero (Manchester). Segons el format que s'aplicarà en aquesta edició, després d'unes setmanes de deliberació es coneixeran els tres finalistes entre els quals hauran de votar els seleccionadors i capitans de cada una de les federacions pertanyents a la FIFA, així com un periodista de cada un d'aquests països.

La llista completa dels 23 finalistes de la Pilota d'Or 2013 

Gareth Bale

Edinson Cavani

Radamel Falcao

Eden Hazard

Xavi Hernández

Zlatan Ibrahimovic

Andrés Iniesta

Philipp Lahm

Robert Lewandowski

Leo Messi

Thomas Muller

Neymar Jr.

Manuel Neuer

Messut Özil

Andrea Pirlo

Franck Ribéry

Arjen Robben

Cristiano Ronaldo

Bastian Schweinsteiger

Luis Suárez

Thiago Silva

Notícies relacionades

Yaya Touré

Robin Van Persie

Temes:

Eden Hazard