EL SORTEIG DE LA CHAMPIONS

El Barça jugarà amb l'Spartak de Moscou, el Celtic de Glasgow i el Benfica

Els blaugranes tindran un grup més assequible que el Madrid, que s'enfrontarà amb el Manchester City, l'Ajax i el Borussia Dortmund

rpascualroma 27 05 2009 final de la lliga de campions 120830173434

rpascualroma 27 05 2009 final de la lliga de campions 120830173434

1
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / Barcelona

El sorteig de la Champions ha atorgat al Barça un grup assequible en què jugarà amb el Benfica portuguès, l'Spartak de Moscou i el Celtic de Glasgow.

El Barcelona ha evitat en el sorteig el Borussia Dortmund, el Juventus, el Paris Saint Germain i el Manchester City, equips molt més potents. 

Per la seva part, el Madrid ha estat adjudicat al grup D, amb el Manchester City d'Agüero i Touré Yaya, el Borussia Dortmund i l'Ajax. És el grup més difícil del sorteig.

El València ha estat designat el primer contrincant del Bayern. També jugarà contra elLilla i el Bate Borissov. Mentre que el Màlaga s'estrenarà en la màxima competició continental davant elZenit, l'Anderlecht i el MilandeBojan.

Notícies relacionades

ElBarça inicia el seu camí cap a Wembleyamb el repte de succeir el Chelsea en el palmarès. En la primera fase es trobarà vells coneguts: l'exblaugrana Nolito, que comanda un Benfica ple d'exmadridistes comGaray i Rodrigo; l'Spartak de Moscou, que dirigeix l'exvalencianistaUnai Emery i que comandaNico Pareja, excentral de l'Espanyol. Els blaugranes debutaran a casa contra l'Spartak el 19 de setembre; el 2 d'octubre (quatre dies abans del Barça-Madrid) visitaran el Benfica d'Estadi da Luz,; el 23 d'octubre rebran el Celtic al Camp Nou i, dues setmanes després (el dia 7 de novembre), tornaran a enfrontar-se a Glasgow. El 20-N es traslladaran al fred de Moscou i el 5 de desembre acomiadaran la fase de grups a Barcelona davant el Benfica.

El Barça ha eludit d'inici els set rivals del primer bombo:Chelsea, Manchester United, Arsenal, Bayern Munic, Porto, Milan i Madrid. Tampoc es podia enfrontar amb elValència ni el Màlaga, que participa per primera vegada en la seva història. Per tant, tenia abans del sorteig 22 possibles adversaris d'un total de 32. Segons les normes del sorteig, els equips d'un mateix país no poden jugar el mateix dia.