EL COMPORTAMENT VERGONYÓS DE L'entrenador DEL MADRID

A l'ull de l'huracà

Mourinho provoca una allau de crítiques, però la federació no el sancionarà d'ofici com espera el Barça

Mourinho fa un gest amb la mà davant el nas, com si Messi i Alves fessin pudor. / periodico

3
Es llegeix en minuts
DAVID TORRAS / Barcelona

El Madrid fa tres anys que perd títols, però la derrota a la Supercopa ha tingut un efecte tan o més demolidor que el 5-0 o l'eliminació de la Champions. Dins de la terrible espiral en què ha entrat el club blanc, i quan semblava que ja havien superat tots els límits, Mourinho encara ha anat més lluny. La lamentable actuació del tècnic ha fet la volta al món enmig d'un remolí de crítiques de tot arreu i que, per primera vegada, ha provocat dures reaccions des de mitjans, veus i plomes properes a la casa blanca. Mourinho ha convertit l'equip en una secta, però a fora perd adeptes.

Al Barça, l'alegria per un nou títol s'imposa a la indignació pel penúltim numeret de Mourinho, el més greu de tots. Va agredir Tito Vilanova, va tenir un gest de to racista davant Messi i Alves (foto de l'esquerra) com si fessin pudor i va ser el responsable que el Madrid abandonés el camp sense assistir a l'entrega de la Supercopa. No s'havia vist mai res així.

RENTAR-SE'N LES MANS / Però, després de diverses converses internes, el club va decidir no fer cap pas en resposta a totes aquestes provocacions ja que entén que els toca fer-ho als comitès federatius. «Seria un escàndol que no actués d'ofici i castigués aquestes accions», van assegurar ahir fonts del club blaugrana, en la línia d'entrenador Guardiola. «Les imatges parlen per si mateixes».

El Barça considera que el més perjudicat en aquest assumpte és el mateix Madrid, ja que la seva imatge ha caigut per terra, i que la federació espanyola hauria de ser la més interessada a preservar la imatge d'una competició que organitza. Però ahir el portaveu, Jorge Carretero, ja va avançar que no es prendrà cap mesura ja que l'àrbitre no va reflectir a l'acta l'agressió i va remetre a l'actuació d'ofici dels comitès. Però tot sembla indicar que també se'n rentaran les mans i que Mourinho quedarà sense càstig.

Si és el que acaba passant, el Barça no denunciarà el tècnic a l'entendre que ja queda retratat amb el seu comportament i per marcar distàncies amb l'actuació del Madrid a la Champions, quan va reclamar que la UEFA sancionés diversos futbolistes blaugrana per comportament antiesportiu. Tampoc es planteja trencar relacions amb el Madrid sempre que el club mantingui el distanciament amb el que va passar al camp, a diferència de l'actuació en el conflicte de la temporada passada en què va emetre un comunicat oficial recolzant les greus acusacions queMouva llançar contra el Barça i Guardiola. Si Florentino ara torna a fer aquest pas, sí que hi haurà ruptura. De moment, la reacció més contundent va arribar del vicepresident Carles Vilarrubí. «Mourinho és una xacra per al futbol», va dir a RAC 1.

VESTIDOR INDIGNAT / L'equip no ne-

cessita més motius per marcar la ratlla. Després del partit, Xavi i Piqué, en una aparició ni casual ni improvisada, van exercir de portaveus per expressar el sentiment del vestidor. «La imatge del Madrid ha tornat a ser lamentable. No deixen jugar, només donen puntades i busquen brega. Marcelo va anar a fer mal a Cesc i Pepe també. I encara continuen protestant. És una pena per al futbol», va proclamar indignat el capità. «Mourinho està destrossant el futbol espanyol. Parlen molt dels catalans i el problema és a Madrid», va dir Piqué, en un clar missatge amb la selecció espanyola de fons.

Notícies relacionades

De moment, el Bernabéu calla. Ningú va donar la cara ni en un sentit ni en l'altre. Però a l'entorn creixen els que han deixat d'identificar-se amb l'equip i el club. «Com a madridista m'avergonyeix que

Casillas digui que Cesc va fer teatre i em fa fàstic que no es quedin a veure recollir la Copa», va assegurar Morientes. No va ser l'únic. Hi va haver moltes més crítiques i algunes reclamant ja que Florentino prengui mesures. Que pari els peus a Mourinho o que es plantegi acomiadar-lo. Impossible. Ha posat el Madrid a les seves mans i pot ficar el dit on vulgui.